Megvan az új Oscar-esélyes film! Kitalálod, melyik az?

A Brit Független Film Díj átadóján rekord mennyiségű díjat kapott Rachel Weisz új kosztümös filmje, A kedvenc.

Yorgos Lanthimos A kedvenc című filmje a Brit Független Film Díj legtöbb elismerésben részeült alkotása lett vasárnap a Londonban tartott ceremónián. A 13 jelölésből 10 kategóriában győzelmet aratott, többek között a legjobb brit független film, a legjobb rendező, a legjobb forgatókönyv, a legjobb női főszereplő (Olivia Colman) és a legjobb női mellékszereplő (Rachel Weisz) díjakat ítélték oda a filmnek.

the favourite still olivia colman
Olivia Colman / Jelenet A kedvenc című filmből

A film a 18. századi Angliában játszódik Anna királynő uralkodása idején, akit Olivia Colman alakít. A királynő közeli barátja gyakorolja a hatalmat, akit Rachel Weisz játszik.

Mi az egyéni szabadság ára? Sebastian Lelio leszbikus filmje a határokat feszegeti

Romit (Rachel Weisz) apja temetésére érkezik haza Londonba. Találkozik gyerekkori barátaival, Doviddal (Alessandro Nivola) és Estivel (Rachel McAdams). A film hármuk történetére fókuszál. – mondja Lelio a filmről. A rendező ragaszkodott ahhoz, hogy az ortodox zsidó közösséget ne ellenségként állítsa be, elmondása szerint az túl egyszerű lett volna.

Amikor az új szolgálólány, Abigail kerül a képbe, szépen lassan mindkét nőt elbűvöli és egyre nagyobb hatalmat szerez az udvarban. Abigail szerepében a Kaliforniai álom női főszerepért Oscar-díjat nyert Emma Stone látható.

the favourite still
Olivia Colman és Rachel Weisz / Jelenet A kedvenc című filmből

A film díjesőben való részesülése nagyban növeli az esélyeit az Oscar-gálán való sikerese szereplésen is. A film rendezője az a Yorgos Lanthimos, akinek az Egy szent szarvas meggyilkolása című filmet is köszönhetjük.

YorgosLanthimosLobsterTIFFH2015
Yorgos Lanthimos A kedvenc és az Egy szent szarvas meggyilkolása című filmek rendezője / The Hollywood reporter

A Brit Független Film díjazottjainak névsorát bővítette még Joe Cole is, aki A kíméletlen című thai börtöndráma főszerepéért nyert díjat. Judi Dench színésznő pedig a brit filmművészethez való hozzájárulásának elismeréseként Richard Harris-díjjal tüntették ki.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból