Az Oscar-házigazda melegellenes tweetjei problémát okozhatnak az Akadémiának

Az Oscar-díjátadó házigazdájának megtiszteltetését idén Kevin Hart kapta. Azonban lehet, nem ő volt a legbölcsebb választás, tekintettel arra, hogy twitteren számos melegellenes posztot osztott meg a múltban.

A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia problémával nézhet szembe, mivel az Oscar-gála idei házigazdájának twitter-profilja tele volt melegellenes posztokkal 2011 környékén. Mikor bejelentették a házigazda kilétét, a tweetek még láthatóak voltak. Azt követően, hogy az emberek beszélni kezdtek az ellentmondásról, eltávolították őket.

Megvan az új Oscar-esélyes film, A kedvenc / ContextUs

Yorgos Lanthimos A kedvenc című filmje a Brit Független Film Díj legtöbb elismerésben részeült alkotása lett vasárnap a Londonban tartott ceremónián. A 13 jelölésből 10 kategóriában győzelmet aratott, többek között a legjobb brit független film, a legjobb rendező, a legjobb forgatókönyv, a legjobb női főszereplő (Olivia Colman) és a legjobb női mellékszereplő (Rachel Weisz) díjakat ítélték oda a filmnek.

Az amerikai színész és komikus 2011-ben például leírta, mit tenne, ha a fia a lányai babaházával játszana. Elmondása szerint összetörné a játékot a fején és azt mondaná, hagyja abba, ez buzis. Ahogy Adam B. Vary is kiemelte, Hart profilja 2011-ig tele volt meleggyűlölő posztokkal. De a férfi 2011-ben egy stand-up showban is homofób gondolatokat osztott meg közönségével. Ezt később úgy magyarázta a Rolling Stone-nak, hogy akkoriban még nem voltak olyan érzékeny idők, mint most.

Svájc törvényt módosított: 3 év börtön járhat a homo- és transzfób tettekért

írta Reynard a Twitteren. Svájc jelenleg a 22. helyen áll Észtország és Magyarország mögött az LMBTQ emberek elfogadását illető hivatalos ranglistáján. Olyan előadást próbálok, amelyik az én életemből indul ki. Műfaját tekintve voltaképpen a performansz és a monodráma között helyezhető el. Transznemű lány vagyok, a transzneműségem történetét és az identitást akarjuk bemutatni művészi formában, színházi előadás keretén belül.

Mark Harris újságíró véleménye szerint Kevin Hart választása házigazdának nem összeegyeztethető egy olyan évvel, amelyben Rami Malek, Melissa McCarthy, Olivia Colman, Mahershala Ali, Richard E. Grant, Emma Stone, Rachel Weisz és Lucas Hedges mind LMBTQ karakterek eljátszásáért kaphatnak jelölést. A The Hollywood Reporter hiába kérte, se az Akadémia, se Kevin Hart nem kommentálta az ellentmondásos ügyet.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból