Oszvald Marika társulata Erdélybe és Szentpátervárra látogatott volna, de ezutóbbit a háború miatt nem lehet megvalósítani. A színésznő pedig bevállalná.

A társulat már éppen a repülőjegyeket vásárolta volna az oroszországi fellépésre, amikor megérkezett a háború híre, írja az nlc.

Mi arra gondoltunk, akkor is megyünk, miért ne mennénk, hát ott nincs háború. Egy nőnapi, nemzetközi gálaműsor lett volna. Úgy gondoltuk, majd megyünk, de leálltak a repülők. Tanakodtunk, hogy elmegyünk Finnország felé, de az se jött össze. Az apám azt mondta, hogy nagyot csalódott bennem, mert a tengeralattjárót nem próbáltam meg

 – mondta Oszvald Marika az RTL Reggeli műsorában.

Állítása szerint, ha megoldható lett volna az utazás, megtartotta volna a fellépését Szentpéterváron.

Nagyon sok olyan helyen voltam, ahol krízis helyzet volt. Izraelben is volt olyan, hogy szóltak, majd ledobják a vegyi fegyvert és mindenki meghal. Akkor is kimentem, nem pánikolok.

A műsorban a háborúval kapcsolatos véleményéről is kérdezték. „Egészen meg vagyok rendülve, borzalmas, nem találok szavakat. Olyan érzés, mintha álom lenne, nem velünk történne. Annyira örültem, hogy a világháborúk alatt nem éltem, reméltem, hogy az emberiség kicsit megnyugszik, de ez az irigység mindent elront a világban” – mondta a színésznő.

Vlagyimir Putyin február 24-én hajnalban rendelte el az Ukrajna elleni támadást. Az Európai Unió több állama is hadi eszközökkel segíti az ukránokat, Orbán Viktor kijelentette, Magyarországnak nincsen nélkülözhető fegyvere a szomszédos ország számára. A háborúban már kárpátaljai magyar katonák is elestek. Az első orosz-ukrán béketárgyalásról ebben, a másodikról pedig ebben a cikkünkben írtunk korábban. A források szerint az orosz katonáknak fogyóban van az élelme, és a logisztikai problémák következtében lelassult az orosz hadikonvoj előrenyomulása.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet