Ott Anna legújabb könyvajánlója mellett megosztotta követőivel azt is, hogyan táncolta át a karantént.

A természetközeliség előnyei

A 2019-ben megszűnt Hadik Irodalmi Brunch egykori művészeti vezetője, Ott Anna megtapasztalta a természetközeliség előnyeit.

Az irodalom hazai influenszere őszintén mesélt arról, hogy élete egyik legszebb néhány hetét élte át a tavalyi karantén alatt. Mint írta az Instagram-oldalára feltöltött fotója alá, a Mecsekbe költözött párjával, a két kutyájával és rengeteg könyvvel. 

Ott Anna Konyvajanlo Instagram
Ott Anna művészeti programszervező / Fotó: Balogh Kata

A koronavírus-járvány okozta sokk és „blokkoltság” érzését hamar felváltotta az életmódváltás. A faluban, ahol éltek, nem nagyon láttak embert, amelyet pozitívumként éltek meg. Mint hozzátette, a sokkot felváltotta a víz és gyújtós gyűjtésének napi rutinja, és figyelni tudták, „hogyan rak fészket a párkányra egy cinege”. 

Megtaláltuk azt a nyugalmat és életminőséget, amihez máig és remélem, még sokáig vissza tudunk térni

– írta Ott Anna.

Ott Anna: A természet az emberi élet egyik legfontosabb tényezője

A Margó Irodalmi Fesztivál közösségimédia-menedzsere heti rendszerességgel oszt meg könyvajánlókat Instagram-oldalán. A szóban forgó posztban Irene Sola nemrég megjelent – ahogyan Ott fogalmazott – mágikus realista regényét, az Énekelek, s táncot jár a hegyet ajánlotta követőinek.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ott Anna (@ottanna) által megosztott bejegyzés

Nem véletlen tavalyi élményeinek felidézése, hiszen újra karanténba kényszerült, és „nagyon is tudatosan választottam meg az olvasás helyszínét”. Sola könyve a Pireneusok hegyei között játszódik, egy faluban, ahol „csodák és tragédiák váltják egymást babonákkal”. Mint hozzátette, ott, ahol „a természet az emberi élet egyik legfontosabb tényezője”.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk