A haj általános egészsége érdekében elengedhetetlen a rendszeres hajvágás. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy mindig sokat le kell belőle vágni, de a végéből mindenképpen érdemes bizonyos időközönként egy pár centit lenyírni.

A frissítő hajvágás után egészségesebbé válik a haj, mert megakadályozza a töredezést, a hajhagymák könnyebben oxigénhez jutnak. Ha már nagyon károsodott a hajvég, akkor nem fog nőni sem, és még többet kell belőle levágni. Úgyhogy nem érdemes ragaszkodni a töredezett végű hajkoronánkhoz, mert hosszú távon többet árt, mint használ.

A Max Diszkont remek hajvágó eszközöket kínál, amelyekkel otthon is könnyedén el tudunk boldogulni, ha nem szeretnénk fodrászt felkeresni. Mindenképpen gazdaságosabb, ráadásul az egész család haját megnyírhatjuk velük.

Milyen gyakran vágassuk le a hajunkat?

Nőknek általában 6-8 hetente, férfiaknak 2-4 hetente javasolják a fodrászok a hajvágást. Természetesen ez függ sok mindentől: a hajformától, a hajhossztól, a hajszerkezettől, és az egyéni szokásoktól is.

Rövid haj esetén, vagy férfiaknál azért kevesebb az eltelt idő a két hajvágás között, mert a rövid frizura gyorsan elveszti a formáját. Emiatt látványosabb is a hajnövekedés, és ha nem akarunk változtatni rajta, akkor szükségszerű a gyakori hajvágás.

Ha egészséges, szép hajat akarsz, akkor rendszeres időközönként legalább egy picit le kell nyírni a végéből. Ellenkező esetben nemcsak nőni nem fog, ha töredezett a vége, hanem hátráltatod is a hajnövesztést.

Milyen a profi hajvágó?

A férfiak és a vagányabb frizurával rendelkező hölgyek számára nélkülözhetetlen a hajvágó gép. A profi és minőségi hajvágó eszköz megléte a fodrászatokban is elengedhetetlen, hiszen napi szinten használatban kell lennie.

Fontos, hogy a pengék rozsdamentes acélból vagy más erős és jó minőségű anyagból készüljenek. Lényeges, hogy élesek legyenek a kések, mivel ez a legmeghatározóbb elemük, lévén, hogy a vágás a funkciójuk.

A motor teljesítménye is elegendő kell, hogy legyen, főleg a szalonokban, hiszen ott többet dolgozik vele a fodrász, mint bárki otthon. A hajnyíró súlya és ergonomikus kialakítása a kényelem miatt lehet hangsúlyos. Az akkumulátoros változatnál pedig a zsinór sem lesz útban.

Miért jó, ha van otthon egy hajvágó?

A professzionális hajnyíró mindig jól jöhet, hiszen nem minden esetben van időnk fodrászhoz elmenni. Az is lehet, hogy későn jut eszünkbe, és már nincs szabad időpont, csak valamikor a távolabbi jövőben.

Akinek kisgyermeke van, sok mindenhez kell alkalmazkodnia. Ott van a munkahely, de emellett az óvoda, az iskola a gyermek kötelezettségei közt szerepel, úgyhogy nehéz számára egy mindenkinek megfelelő időpontot találni a fodrászatban.

Egy hajvágó mindig a rendelkezésünkre áll, bármikor előkaphatjuk a fiókból és készíthetünk új frizurát. Válassz olyat, ami neked a legjobban megfelel, tökéletesen a kezedre áll, és meglátod, egyszerű lesz dolgozni vele!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

goballoon.hu - 2024 július - LinkMarketing - 6

Felkészülés a hőlégballonos repülésre

Ma már nem úgy készülünk egy hőlégballonos sétarepülésre, mint a 2019-ben megjelent “A hőlégballon” című film szereplői, akik az NDK-ból próbáltak megszökni egy ilyen légijárművel.

https-www.mphshop.hu - 2024 június - Cikk1

Összhangban a hatékony működésért

A hidraulikus rendszerek hatékony működéséhez tökéletes harmónia és összhang szükséges. Akárcsak egy zenekar esetében, hiába játszik szinte mindenki tökéletesen a hangszerén, elég egyetlen hamisan zenélő tag, és az összhatás máris elmarad a kívánttól.

httpsrsablak.hu - 2024 június - Cikk4

A megfelelő konyhaablak kiválasztása

Az amerikai filmekben gyakran találkozhatunk hatalmas nyílászárókkal, amelyek annyi fényt engednek be, hogy az egész helyiségben tökéletes lesz a megvilágítás.

https-__innovatox.hu_ - 2024 június - Cikk2

Biocid engedélyeztetés szakszerűen, 7 lépésben

Mivel egy komplex folyamatról van szó, rengeteg a hibázási lehetőség, éppen ezért érdemes alaposan felkészülni, beleértve a jogszabályi háttér megismerését, a rendelet értelmezését, illetve azt a 7 lépést, amellyel végigvihető az engedélyeztetés.