Nézem Film Először mutat be meleg főszereplőt a Pixar – Érkezik...

Először mutat be meleg főszereplőt a Pixar – Érkezik az Out

Promóció

A Disney+ streamingszolgáltató mutatja be a Pixar animációs rövidfilmjét, az Outot, amely először mutat be meleg főszereplőt a stúdió története során.

A Némó nyomában egyik alkotója rendezte

Promóció
- Advertisement -

Az animációs filmek között is egyre több tematizálja a homoszexualitást, ilyen volt az Arthur című mesesorozat is. Azonban a Pixar animációs stúdió főszereplője soha nem volt még meleg – ezidáig. Az Out című rövidfilmben történelmet ír a stúdió, írja a Variety.

Jelenet az Out-ból / Kép: Disney+

Az Out animációs rövidfilm a Disney+ streamingplatformon jelenik meg. A történet szereplője, Greg azon vívódik, hogyan mondja el szüleinek, miért költözik a városba. Főhősünk barátjával, Manuellel szeretne együtt élni. Greg még inkább összezavarodik, amikor szülei meglepik és segítenek neki összecsomagolni. Egy mágikus fordulatnak köszönhetően ő és kutyája testet cserél, ezt követően pedig megpróbálja elrejteni kapcsolatának bizonyítékait, de végül rájön, hogy nem kell takargatnia szülei elől, hogy ki is ő valójában.

Pixar’s SparkShorts | Tomorrow | Disney+

The latest heartwarming tale from @Pixar’s #SparkShorts. Start streaming OUT tomorrow on #DisneyPlus.

A kilencperces rövidfilm a Disney+ SparksShorts sorozatának részeként debütál, amelyben a Pixar alkotóinak független projektjeit mutatják be. Az animációs rövidfilmet Steven Clay Hunter rendezte, aki korábban olyan alkotásokban működött közre, mint a Némó nyomában vagy a Wall-E.

Korábban is voltak azonos nemű kapcsolatok animációs filmekben

Nem az első eset, hogy azonos neműek kapcsolatát bemutató közvetett és közvetlen utalások lelhetők fel animációs filmekben. A Pixar Előre című filmjében egy lila küklopszlány utal rá, hogy barátnője van. A Toy Story 4-ben és a Szenilla nyomában egyes jeleneteiben is felfedezhetőek azonos nemű párok.

A Toy Story 4 “leszbikus” jelenete miatt akadt ki egy szervezet

Az azt írja, a One Million Moms nevű amerikai, melegellenes szervezet tiltakozik azon jelenet ellen, amelyben két anyuka iskolába viszi a gyerekét. Noha nem egyértelmű, de finoman arra utal, hogy a nő közösen neveli a gyereket. A One Million Moms úgy gondolja, ez nincs rendben, és a melegellenes szervezet petíciót indított a Disney ellen.

A Disneyhez került Star Wars-franchise is kacérkodott az újítással. Mint ismert, a Star Wars: Skywalker kora egyik utolsó jelenetében is elcsattan egy melegcsók. De a Marvel sem marad le a Disney mögött LMBTQ téren, hiszen az Örökkévalók című produkcióban a Tessa Thompson által játszott Valkyrie nyíltan meleg hős lesz a filmben. A premier május 22-én volt, már lehet streamelni.

A Jégvarázs folytatása burkolt melegség miatt egyébként komoly közéleti vitát generált. Egy brazil politikus szerint a film miatt válhatnak meleggé a gyerekek.

Promóció
ForrásVariety
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3