Palik László a TV-képernyők után most a digitális világba vándorolt át. A Palikék Világa YouTube-csatornájáról és szerepéről beszélt egy interjúban.

A szabályok ugyanazok

Palik László szerint egyszerű volt a váltás a képernyőről egy teljesen más platformra, jól megfér egymás mellett a TV és az online. Bár érzi, hogy más igényeket elégítenek ki, de szerinte az alapszabályok ugyanazok – írta a Nők Lapja Café.

“Az eddigi tapasztalataim alapján hatalmas élmény az online tér, kicsit talán szabadabb, kevésbé korlátozott. A tévében a műsorok hossza precízen meghatározott, de a tartalmi előállításban igazán komoly különbség nincs. A tévés fegyelmet meg kell tartani, de szabadabbnak érzem ezt a világot” – mesélte Palik.

Hozzátette, hogy 35 éves TV-s múltja van, még Vitray Tamás volt a mentora. Valószínűleg a nézők a sporttal kapcsolatos tevékenységei miatt ismerik, régebben azonban más tartalmakat is készített. Mindazonáltal, ebben az új műfajban sem áll messze tőle a sport és nem is tervezi abbahagyni.

A képernyő sosem volt a cél, mindig egy eszköz volt, ami része a műsorkészítésnek. Az online tér ilyen szempontból ugyanúgy képernyőt teremt. Mindenki csinálhat magának egy televíziót a YouTube-on, percenként 500 óra tartalmat töltenek fel a videómegosztóra, ami elképesztő versenyhelyzetet terem, engem pedig valójában a verseny tart életben

– magyarázta a televíziós szakember.
Egyébként soha nem tartotta magát televíziós műsorvezetőnek, csak simán televíziósnak. Nem választja el a műsorkészítést a műsorvezetéstől, hiszen szerinte, aki képernyőn van is ugyanúgy tud mindent a műsorról.

Sok évnyi készülés, kis csapat

Palik elárulta, hogy sok éve már követő a digitális platformok trendjeit és működését, régóta el akarta már indítani önálló műsorát.

“A 98.6 Manna FM beállt mögénk, és az alkotótársaimmal létrehoztuk a Palikék Világa by Manna csatornát. Én amúgy is egy ilyen készülős fajta, amolyan munkakutya-féle vagyok. Anélkül, hogy az ember ma megfelelő ismereteket próbálna szerezni az online térből, nem is szabad belefogni. Az más kérdés, hogy ennek a világnak a sokszínűsége mekkora elmélyülést enged, hiszen pillanatról pillanatra változik” – mondta.

Hozzátette, hogy közgazdászként úgy érzi, jól átlátja ezt a piacot, hiszen a számok elég egyértelműek és tükrözik a nézői elvárásokat.

“Relatíve kompakt stábbal működünk együtt, ahol komoly szakemberek dolgoznak A képi, hangi, tartalmi megvalósítást illetően. Kisebb a csapat, mint egy átlagos tévés produkció stábja, de pont megfelelő mennyiségű emberről beszélünk, akikkel elvárt színvonalú tartalmat lehet előállítani” – mondta el a stábbal kapcsolatba.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet