A kormány így terjesztené ki az egész felsőoktatásra a Corvinus működési modelljét

A Corvinus Egyetem új működési modelljéhez vezető folyamatot az egész magyarországi felsőoktatásra szükséges kiterjeszteni – erről az innovációs és technológiai miniszter beszélt szombaton Pécsett.

Palkovics László a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) tisztújító közgyűlésén azt mondta: az a cél, hogy egy egyszerűbb, hatékonyabb működési környezet révén megteremtsék a versenyképesség alapjait  a felsőoktatásban – írja a Sztárklikk.

Palkovics Laszlo 2 Hpgy
Palkovics László / Fotó: 24.Hu

Hozzátette: azt szeretnék, ha a magyar egyetemek ugyanolyan feltételek mellett tudnának működni, mint a más országban működő egyetemek.

A gazdagok elit egyeteme lesz a Corvinus 2020-tól

Dolgozói értekezletet tartott a minap Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora, ahol mindenkit azzal nyugtatott, senki nem akar einstandolni semmit, írja a . Szerinte Corvinus azért van biztonságban, mert a kormány bízik az egyetem vezetésében. A HVG korábban megírta, Orbán Viktor már több éve arról álmodozott, hogy angol nyelvű business school indul Magyarországon, vagyis olyan magánegyetem, ahol a jövő üzletembereit képzik.

De mint mondta, vagy akár egy magyarországi magánegyetem, s nem terhelnék az intézményeket feleslegesen olyan ügyekkel, ami ebbe a struktúrába nem fér bele. 

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból