Követem Élet + Stílus Pamela Anderson: „Mindannyian éghajlati menekültek vagyunk”

Pamela Anderson: „Mindannyian éghajlati menekültek vagyunk”

Promóció

Pamela Anderson neve hallatán sokaknak a mai napi a Baywatch jut az eszébe. Holott a színésznő aktivistaként sokat tesz a természet és az állatok megmentéséért. A Dazeddigital magazinnak hamarosan interjút ad a közelgő éghajlati problémákról, amelyen más színészek, zenészek és aktivisták is részt vesznek egy kerekasztal-beszélgetés keretein belül.

Promóció
- Advertisement -

Egyre aggasztóbb hírek látnak napvilágot a bolygónkat sújtó éghajlati változásokról. Rengeteg aktivista szólalt fel annak érdekében, hogy elinduljon valamilyen változás, ami akárcsak egy kicsit is lelassítja a negatív folyamatokat. Pamela Anderson pedig aktívan részt vesz alapítványával, a Pamela Anderson Alapítvánnyal ebben a küzdelemben, amely egyelőre reménytelennek tűnik. De Anderson nem hajlandó feladni.

Attól félek, túl késő, de a végsőkig küzdenünk kell. Nem adhatjuk fel a harcot jövő generációjáért, és a többi élőlényért sem. Egyetlen másik fajnál sem vagyunk többek vagy kevesebbek, a világ nem azért jött létre, hogy az emberi faj elpazarolja

– nyilatkozta Anderson.

Anderson a végsőkig küzd a változások ellen / Fotó: The Jakarta Post

A színésznő-aktivista megosztotta félelmeit, miszerint lehet, hogy ennek a bolygónak már nincs jövője. Szerinte az emberek egyre mohóbbak lesznek, felkészülnek a világvégére, bunkereket vásárolnak vagy egy helyet a Marson, ahelyett, hogy megosztanák a vagyonukat. Észrevételei nem alaptalanok. 2018 augusztusában elindult egy globális iskolai sztrájk az éghajlati változások ellen, amelyet a svéd aktivista, Greta Thunberg kezdeményezett megindító beszédével. Ezt nem sokkal utána követte az Extinction Rebellion nevű tüntető csoport, akik Londonban és Európában is tiltakozásokat indítottak. E mellett pedig utasították a brit parlamentet, hogy elsőként a világon hirdessenek éghajlati vészhelyzetet.

Nagy a baj! – kőkorszaki időjárás fog uralkodni, ha nem vigyázunk

A Proceedings of the National Academy of Sciences című lapban megjelent kutatás azt állítja, 2150-re az 50 millió évvel ezelőtti éghajlat fog uralkodni. A kutatásban összehasonlították a Föld jövőjét annak múltjával, a jelenlegi éghajlati modellek és a régészeti adatok felhasználásával. – mondja Kevin Burke, a kutatás vezetője.

Andersonban a gyermekei tartják az erőt. Szeretné, ha az emberek összefognának, és tennének a szegénység, az éhezés és a rasszizmus ellen. Mint mondja, a világ kicsi, és mi mindannyian ennek a világnak az éghajlati menekültjei vagyunk. A Dazeddigital hamarosan megjelenteti a teljes interjút és a róla készült filmet, az egyhetes A Future World-kampány részeként, valamint releváns cikkeket is közread.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3