Egy párizsi múzeumban pucéron is művelődhetsz

Ha festményeken nem ciki meztelen embereket ábrázolni, miért lenne gáz, ha meztelen emberek nézegetnek festményeket? Egy párizsi múzeum szerint nincs is ezzel semmi baj, így első alkalommal fogadtak pucér látogatókat.

A rendkívüli eseményt a Palais de Tokyo kortárs művészeti múzeum szervezte.

Sokat elárul a kezdeményezés sikeréről, hogy a jegyek 2 nap alatt elfogytak. A mintegy 160 meztelen ember részvételével zajló tárlatvezetésre egy külön időpontban került sor, a rendes nyitvatartási idő előtt.

Julien Claude-Penegry, a Párizsi Naturista Egyesület kommunikációs igazgatója a Reuters Hírügynökségnek elmondta: “A naturista életmód lényege meztelennek lenni. A kultúra pedig mindennapi életünk része, és ez egy különleges alkalom. Ma a mentalitás változóban van. A naturisták lerombolják a múlt korlátait, a tabukat és a korlátozó gondolkodásmódokat.”

43668090 303
Meztelenül A Múzeumban / Fotó: Reuters / C. Platiau

Mindezt egy nagyon érdekes gondolatmenettel egészített ki a szervezet alelnöke, Cedric Amato a német Süddeutsche Zeitungnak adott interjújában. Arról beszélt, hogy ha meztelenül nézünk egy műalkotást, az emelkedettebbé teheti az élményt, hiszen nem kell többé azon gondolkodni, hogy az illető “mit képvisel a társadalomban”.

Ha meztelen vagy, teljes mértékben a művészetre tudsz koncentrálni

– fogalmazott. 

Párizsban nemrég egy másik nudista projekt is megvalósult, amikor a Bois de Vincennes park egy elhagyatott részében naturisták részére nyitottak éttermet. A nudizós vendéglő az O’naturel névre hallgat. Meztelen kezdeményezések valószínűleg lesznek még franciahonban, mert az egyesület szerint 2,6 millió naturista él Franciaországban és ebből 88 ezer Párizsban.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból