PREMIER: Pásztor Anna rendezőként is kipróbálta magát a Sajnálom klipben

A magyar zenei élet egyik legkarizmatikusabb bandája, az Anna and the Barbies végigünnepli a 2019-et. És ráadásul Pásztor Anna rendezőként is kipróbálta magát a Sajnálom klipben.

Az Anna and the Barbies a 15. jubileumi évükben rengeteg meglepetést és újdonságot mutat majd az extrém szélsőségekről is ismert csapat. Legyen szó rikító tollakról, gázálarcról és agancsos latexcuccról, minden különleges öltözéket láttunk már Anna and the Barbies-koncerten. Mostanra viszont az extremitás skálájának másik végén pompázik az énekesnő és zenekara: maximális letisztultság és színtiszta minimalizmus jellemzi vizuális világukat, ami tőlük talán még meghökkentőbb, mint egy véraztatta bohócsmink.

Annáék Álmatlanja, vagy üzenet a palackban? / ContextUs

Milyen izgi dolgokat rejthet az Álmatlan, ami koncert-, és dokumentumfilm is, de cirkusz is van benne? Az égő köteles, elefántos fajtából! Nem voltak elvárásaim. Azt nem tudom elmondani, milyennek kellene vagy kellett volna lennie a filmnek. Arról tudok beszélni, hogy milyen volt, mit kínált fel nekem.

Ennek megfelelően indítják az ünnepi évet is, hiszen Sajnálom című dalukhoz egy fekete-fehér videóval készültek, ami több szempontból is különleges. Szimbólumokkal teli világa egy gyönyörű történetet mesél el, melyben a dalban szereplő én önmagával köt békét egy szürreális ceremónia keretében, ahol Anna játssza az összes kiemelt szerepet. A kisfilm teljes mértékben Anna művészetének megtestesülése, hiszen a szövegen és a főbb szerepeken kívül most először a rendezést és Porkoláb Norbert segítségével a vágást is ő vállalta magára, ahogy élete első templomi esküvőjét is.

Anna így mesélt a dal és a klip koncepciójáról:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A komoly sérülések mostanában “emberen belüliek”, ahol mi vagyunk saját magunk merénylői: megfeleléskényszer, szorongás, bűntudat, frusztációk, görcsös akarások, irigység, kapzsiság, magány [/perfectpullquote]

– mesélte őszintén Pásztor Anna.

Pásztor Anna, az Anna and the Barbies frontembere / Fotó: TV2

Mint írja Pásztor, az a dal a kegyelemről szól, megbocsájtásról és békéről, amit leginkább saját maguktól kérhetnek és kaphatnak meg. A klip koncepciója egy hosszabb betegség alatt született meg benne, amikor rájött, hogy mindenek előtt és mindenek után egyedül, és magukra utalva vagyunk a világban. Az életünk minőségéről mi magunk döntünk és ítélkezünk. A betegséget, úgy, mint a gyógyulást, magunknak intézzük.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Első ízben volt alkalmam rendezni, valamint együtt vágni a klipet a zseniális operatőr-rendező Porkoláb Norberttel, akivel az Álmatlan film készítése közben találtunk egymásra[/perfectpullquote]

– tette hozzá Pásztor Anna.

Anna and the Barbies 15 – Sajnálom (Official Music Video)

Az idén jubiláló 15 éves Anna and the Barbies zenekar első dobása, a SAJNÁLOM videóklipje. Anna így nyilatkozik a dalról: “Most, hogy a civilizált én már nin…

Ezzel a darabbal indul tehát a 2019-es jubileumi ünneplés, melyhez a közönség is csatlakozhat személyesen április 18-án az Akvárium Klub NagyHalljában, ahol már új dalokkal is találkozhatunk. Ezúttal egy kevésbé megszokott oldalát veszi majd elő Anna, hiszen teljesen lemeztelenített műsorral, letisztult színpadképpel és színtiszta zenével áll elő.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból