Pataky Attila elárulta, mi történt pontosan azon az estén, amikor Zámbó Jimmy fegyvert fogott rá.

Az Edda frontembere, Pataky AttilaBorsnak mesélte el, hogy 1998-ban a fellépési sorrend miatt olyan komoly vita alakult ki kettejük között, ami azzal végződött, hogy Zámbó Jimmy fegyvert tartott a halántékához, írjaBlikk. Pataky szerette volna zárni az estét, ezzel Zámbó azonban nem értett egyet. 

Láttam már fegyvert előtte, de őszintén megmondom, egy kicsit azért jéggé dermedt a szívem, amikor Jimmy rám fogta. Kérdeztem is tőle, hogy mit gondol, mit csinál és megmondtam neki, hogy aki kardot ránt, az kard által vész el.

“Ő meg csak folytatta, de a legszörnyűbb az egészben, hogy a most kérdeznék tőlem, nem tudom, hogy végül melyikünk zárta az aznapi koncertet. Ő vagy én?” – mesélte, majd hozzátette, szerinte Zámbónak soha semmi sem volt elég az életben. 

Megvolt a legjobb autója, a csodálatos hangja, szerető családja, de ez mintha mit sem számított volna. Én úgy gondolom, hogy aki Királynak hívatja magát, soha nem lesz igazi király

– jelentette ki. Elmondása szerint a fegyveres incidens után örökre véget ért a barátságuk. “”Megmondtam neki az incidens és a koncert után, hogy remélem, tisztában van azzal, hogy ez most kettőnk életében ennyi volt, és nem több. Lemondtam arról, hogy barátok legyünk, mert mérhetetlenül nevetségesnek tartottam, hogy Miskolcon, az otthonomban fegyvert fogjon rám valaki. Nem volt közöttünk harag, de más utakat választottunk.”

Ő úgy érzem, egy kicsit túldimenzionálta magát. Tény, csodálatos hangja volt. Tény, nagyon szerették őt, nagyon sokan. Tudom, hogy engem egyébként még tisztelt is a maga módján. Csak valami félresiklott, de nem tudjuk, hogy micsoda, talán még ő sem

– elmélkedett, majd így zárta mondandóját: “nyugodjon békében, és remélem, a következő életében jóvá tudja majd tenni mindazt, amit itt rosszul csinált. Tény, hogy voltak furcsa dolgai, de – tudom, ez nem mentség – ő ilyen volt.”

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet