Pataky Attila nem énekelhet, eltiltotta az orvosa a koronavírus miatt

A koronavírus-járvány olyannyira kihat az Edda zenekar frontemberére, hogy orvosa eltiltotta Pataky Attila énekest a hangszalagjai igénybevételétől.

Zenésztársát is óvva intették

Idén már csendben marad Pataky Attila, az Edda zenekar frontembere, miután a Covid-19 nyomán teljesen elgyengültek a hangszalagjai. Emiatt az orvosai eltiltották az énekléstől. A koronavírus-fertőzésen nemrég átesett Pataky és zenekartársa, Gömöry Zsolt is már otthon lábadozhat, de messze még a gyógyulás, nyilatkozta Pataky a Blikknek.

pataky attila edda
Pataky Attila, az Edda zenekar frontembere / Fotó: Wikimedia

“Kezdődő tüdőgyulladásom volt, csak suttogva, fojtott hangon bírtam beszélni. Teljesen el voltak gyengülve a hangszalagjaim, de már sokat javult. Két hete itthon vagyok, így még gyorsabb a felépülés, hála a feleségem és az anyósom csodálatos gyógyleveseinek. Ám mindezek ellenére az éneklés sajnos még várat magára. Most sokat kell pihennem nekem is és szerzőtársamnak is. A következő hónapokban, december végéig biztosan nyugton maradunk” – mondta a lapnak. Mint hozzátette, bár megijedt, igyekszik a gyógyulásra koncentrálni, hogy mielőbb találkozhasson a közönséggel.

Egyetlen könnycseppet sem bán

Arról is beszélt, hogy rengetegen ajánlottak konkrét segítséget is, gyógyfüveket és egyéb alternatív módszereket ajánlottak neki, választani se tud. Arról is beszélt, hogy felesége hangja hívta vissza a halál kapujából.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Egyetlen könnycseppet sem bánok, és minden vagánynak üzenem, ez a vírus nagyon kemény[/perfectpullquote]

– mondta.

Az Edda egyébként a magyar kormány által szorgalmazott és támogatott ún. raktárkoncert-sorozatban is fellépett, amely keretében egyébként nem csak zenészeket, hanem egy NER-vállalkozót is bőszen támogat.

A hazai hírességek közül Liptai Claudia is megfertőződött, aki igyekszik beszámolni minden tapasztalatáról a közösségi oldalain.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból