Követem Design Patti Smith, a punklegenda 7 ikonikus megjelenése

Patti Smith, a punklegenda 7 ikonikus megjelenése

Hirdetés

Patti Smith, a 11 albummal büszkélkedő punklegenda ikonikus stílusa és megjelenése mellett nem mehetünk el szó nélkül. Az énekes, költő és művész olyan tervezőket ihletett meg, mint Ann Demeulemeester vagy Charles Jeffrey. Felejthetetlen sorai, fülbemászó dallamai és szövegei nagy hatást gyakoroltak Kim Gordon, Florence Welch és Courtney Love előadókra. Cikkünkben 7 ikonikus megjelenésével emlékezünk az örökéletű alkotóra. 

1
Horses albumborító, 1975 

Horses album borító / Fotó: Robert Mapplethorpe
Hirdetés

Patti Smith 1975-ben debütált Horses albuma nemcsak zeneileg itta bele magát a popkultúrába, de annak borítója is meghatározta a zenei világ későbbi lemezeit. A képet az énekes együttműködője és jó barátja, Robert Mapplethorpe készítette a New York-i Fifth Avenue egyik apartmanjában. A fotózásra a ruhadarabokat Patti maga válogatta össze, darabjaival a férfias stílusát szerette volna kiemelni. Frank Sinatra és Jean Genet lelkületét igyekezett megidézni szerelésével.

Johnny Depp és Jeff Beck közös albumukon John Lennon klasszikusát dolgozzák fel

Johnny Depp és Jeff Beck is Instagram-oldalukon jelentették be a nagy hírt, miszerint közös albummal készülnek. John Lennon ikonikus és jelenleg égetően aktuális számát dolgozzák majd fel, az Isolation t. Depp-nek azonban nem ez az egyetlen zenei munkája, korábban együtt munkálkodott a Hollywood Vampires rock bandával is, amiben többek közt Alice Cooper és az Aerosmith gitárosa, Joe Perry is játszik.

Ez a lépés azonban igencsak formabontónak volt tekinthető, mivel a ’70-es években bevett szokás, íratlan szabály már-már elvárás volt, hogy a nők nyilvános megjelenése mindig kifogástalan és nőies legyen. Az albumborítón látható férfi ingbe bújtatott, kócos hajú, smink nélkül pózoló Patti kétségkívül szembement ezzel a normával. A kiadója azonban kevésbé szimpatizált a nő makacsságával, minden áron újra akarták fotózni a borítót. Erre pedig sor is került volna, ha Patti nem ír alá előzetesen egy szerződést, ami feljogosítja, hogy saját lemezeinek sorsáról ő dönthessen. 

Forrási-D Vice
Hirdetés

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Hirdetés

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

Személyes kalandozásaim a klímakatasztrófában

A klímaváltozás csak egy kommunista trükk, az időjárásnak nem kell megszűnnie?

Primal: az utolsó utáni némafilmben egy ősember dinoszauruszon lovagol

Véres és precíz történet, amiben senki egy árva szót sem szól.
Promóció
Promóció
Hirdetés

ez is érdekeltéged
<3