Sir Paul McCartney és régi vetélytársa, a korábbi örök második Lord Andrew Lloyd Webber áll holtversenyben a leggazdagabb brit zenészek és zeneszerzők 2020-as listájának élén.

Újra McCartney a Rich List élén

A The Sunday Times című konzervatív vasárnapi brit lap minden év tavaszán összeállítja névsorát – Rich List – a leggazdagabb ezer brit becsült vagyonáról, összesítve és emberekre lebontva, írja a Times and Star.

A lap a teljes rangsor ismertetése előtt rendszerint külön közzéteszi kimutatását a brit könnyűzenei élet leggazdagabb szereplőinek vagyoni helyzetéről.

A teljes egészében vasárnap megjelenő Rich List 2020-ból kiválogatott, szerdán ismertetett zenei vagyonlistán az aktív zenészek és zeneszerzők rangsorát Sir McCartney és Lord Lloyd Webber vezeti: a The Beatles egykori basszusgitárosa és a világhírű musicalszerző vagyona az új összeállítás szerint jelenleg egyaránt 800 millió font (320 milliárd forint).

Nancy Shevell Paul Mccartney
Nancy Shevell És Paul Mccartney / Fotó: Getty Images

Ez Lloyd Webber esetében 20 millió fontos csökkenést, McCartney esetében 50 millió font gyarapodást jelent. Azért is fontos ez, mert a tavalyi listán az örök második Webber hosszú idők után megelőzte őt.

Azonban az idén 78 esztendős McCartney vagyonát felesége, Nancy Shevell – egy hatalmas amerikai szállítmányozási dinasztia első számú, saját jogán is dúsgazdag társtulajdonosa – vagyonával összevonva számolják a Rich List összeállítói.

Paul McCartney az először 31 éve, 1989-ben összeállított Rich List három évtizedes történetében többször is volt a leggazdagabb brit zenész, és már az első vagyonlistán szerepelt.

A többiek nagyon lemaradtak az első két helyezettől

Az idei lista két éllovasához képest a brit rock más veterán szupersztárjai szinte látótávolságban sincsenek. Sir Elton John a Rich List 2020 szerzőinek becslése szerint 40 millió fontos gyarapodással 360 millió fontot tudhat bankszámláján, és ez a negyedik helyre volt elég.

De közben adakozik is, hiszen több mint 8 millió dollárt gyűjtött össze a koronavírus-járvány elleni harcra.

Őt követi az ötödik helyen Sir Mick Jagger, a Rolling Stones 77 éves frontembere, aki erotikus thrillerben vállalt filmszerepet a tavalyi szívműtéte után. A listán 10 millió fonttal 285 millió fontra növelte vagyonát.

Rolling Stones Zenekar
Rolling Stones Zenekar / Fotó: Getty Images

Jagger bandatársai közül Keith Richards 270 millió fonttal, Charlie Watts 165 millió fonttal, Ronnie Wood 95 millió fonttal szerepel az idei vagyonlistán.

A The Beatles szintén prominens helyet foglal el a Rich List rangsorában. A néhai George Harrison felesége és fia, Olivia és Dhani 270 millió font közös vagyonnal a zenészlista hatodik helyén áll.

Vajon ki a leggazdagabb előadó az államokban? Ez a térkép megmutatja

Tavaly jelent meg a Reddit r/MapPorn fórumán egy térkép, ami az Egyesült Államok legnagyobb jövdelemmel rendelkező előadóit helyezi el a térképeken. De mit keres Kanye West Georgiában, Eminem Missouriban vagy Wiz Khalifa Észak-Dakotában? Az ábrázolás elsőre hibásnak látszik.

Az egykori dobos, Sir Ringo Starr 260 millió fonttal megőrizte tavalyi 8. helyezését.

Rihanna nagyon az élre tör

A fiatal zenésznemzedék mezőnyét Rihanna vezeti. A tavalyi listán Ed Sheeran érdemelte ki a legfiatalabb milliárdos címet. Az énekesnő viszont még csak először szerepel az összeállításban, és a Rich List 2020 szerkesztői által 468 millió fontra becsült vagyonával a harmadik helyre került. Tehát rögtön maga mögé utasította Sir Elton Johnt is.

The @savagexfenty Valentine collection designed by @adamselman available now on savageX.com

No Description

A 32 éves, barbadosi születésű énekesnő, aki tavaly költözött Londonba, az idei vagyonlista összeállítói szerint egyetlen év alatt 351,6 millió fontot keresett, de nem elsősorban dalaival, hanem igen sikeres, a világ egyik legnagyobb luxusipari társaságával, az LVMH-val közösen forgalmazott, Fenty Beauty márkanév alatt futó kozmetikai termékeivel. Nemrég számoltunk be, hogy a Savage X VIP kollekcióját május elsején dobta piacra. Modellként gyakran promózza saját termékeit modellként. A legutóbbi fotóját több mint 8 millióan kedvelték. Persze lehetséges, a barbadosi születésű énekes idomait dicsérték. Felhívást is intézett a rajongóihoz: szerepelhetnek az új kampányában.

Rihanna az anyaságról: Három-négy gyereket szeretnék, akár egyedül is

Rihanna kerül a brit Vogue magazin májusi számának címlapjára, és ennek apropóján készült egy interjú is vele a tíz éves terveiről. Többek között az anyaságról is szót ejtett. „Szeretnék majd gyerekeket, hármat vagy négyet” – mondta a 32 éves énekesnő majd gondolkodás nélkül vágta rá a kérdésre, hogy akár egyedül is vállalná-e: „Hát hogyne!”

A Rich List 2020 szerkesztői szerint mindazonáltal Rihannának minden esélye megvan arra, hogy ő legyen az első brit zenészmilliárdos, írja a BBC. A dalszerző-énekes szintén kiveszi a részét a koronavírus-járvány elleni harcban. A Clara Lionel alapítványa több mint 1,5 milliárd forinttal segít a pandémia károsultjain.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet