A cannes-i fesztivál hivatalos programjának versenyfilmjei között mutatják be Paul Verhoeven holland rendező Benedetta című filmjét a francia Virginie Efirával a főszerepben — közölték szerdán a szervezők Párizsban.

Paul Verhoeven két év után lett kész a Benedetta filmjével

Az Elemi ösztön rendezőjének, Paul Verhoevennek legújabb, Benedetta című új moziját már a tavalyi fesztivál versenyébe is beharangozták, de a seregszemle a koronavírus-járvány miatt elmaradt. A holland rendező visszatérő vendég a Croisette-en, de díjat még soha nem nyert.

A provokatív alkotó legújabb alkotása a fesztivál tájékoztatása szerint a pestis által sújtott XV. századi Itáliában játszódik, főhőse egy apácajelölt, aki gyerekkorától kezdve csodákat képest tenni egy toszkán zárdában. A 2018-ban forgatott történelmi dráma megtörtént események alapján készült, Virginie Efira mellett a főbb szerepekben Charlotte Rampling és Lambert Wilson látható.

Paul Verhoeven Benedetta Cannes 2021
Apácák Küzdenek A Vágyaikkal Paul Verhoeven Új Filmjében. / Fotó: Pathé

A számos hollywoodi sikerfilm, köztük az Elemi ösztön, a Robotzsaru, a Csillagközi invázió, a Showgirls és Az emlékmás rendezőjeként világhírűvé vált holland filmes, Paul Verhoeven a Benedetta című kosztümös filmét két évvel ezelőtt, egy nappal 80. születésnapja után kezdte forgatni Olaszországban.

Hamarosan érkezik a többi cannes-i versenyző listája is

A 74. cannes-i fesztivál július 6-án Marion Cotillard-ral és Adam Driverrel a főszerepben, a francia Leos Carax angol nyelvű, Annette című zenés filmjével kezdődik. Az Arany Pálmát és a többi díjat a július 17-i zárógálán adja át a Spike Lee amerikai rendező által vezetett zsűri.

A hivatalos válogatás programjaiba meghívott többi film listáját május 27-én teszik közzé a szervezők.

A cannes-i fesztivál egy év után a filmes világ legjelentősebb eseménye lehet, miután az elmúlt hónapokban a nagyobb filmfesztiválokat a koronavírus-járvány miatt csak interneten tudták megtartani.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet