Véget a Peaky Blinders a hatodik évet után, de lesz folytatása más formában

Noha a Peaky Blinders ötödik évada rekordot hozott, a hatodik évaddal véget érhet a sorozat, amelyet magyarul Birmingham bandájára kereszteltek.

Indokolatlannak tűnik a sorozat lezárása

A hatodik évaddal véget ér a Peaky Blinders (magyar fordításban: Birmingham bandája) tévésorozat a jelenlegi formájában, írja a Variety

Peaky Blinders Sorozat Vege Hatodik Evag Birmingham Bandaja Cillian Murphy
Peaky Blinders (magyarul: Birmingham bandája( / Fotó: BBC

Nem csak a rajongók, de a laikusok is meglepődhetnek a hír hallatán, ugyanis az ötödik évad nézettségi rekordot hozott a BBC One-nak. A hatodik évad gyártása a koronavírus-járvány miatt csúszott, de már megkezdték a munkálatokat.

Ha minden jól megy, a 6. évadot még 2021 második felében láthatjuk, de a koronavírus ugyebár közbeléphet, szóval a 2022 eleji premier sem valószínűtlen. 

Méltó lezárás ígérnek a Peaky Blinders alkotói a hatodik évadra

A sorozat alkotója, Steven Knight elmondta, hogy a hatodik lesz az utolsó, és egyben legerősebb szezonja a sorozatnak, illetve még azt is hozzátette, hogy a jelenlegi formájában vége lesz a sorozatnak, de a történt másként még folytatódhat. 

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Egyelőre semmi konkrétumot nem tudni, de Caryn Mandabach producer is arról beszélt, hogy a Peaky Blinders világa a sorozat után is élni fog tovább. Hogy ez egy spin-off vagy nagyjátékfilm lesz később, esetleg egy újabb videójáték, az nem derült ki.

A Peaky Blinders 2013-ban indult a BBC gyártásában, Nagy-Britannián kívül pedig a Netflix sugározta a Magyarországon is népszerű sorozatot, ami a két világháború közti Anglia alvilágát mutatja be egy birminghami bűnbandán, a sorozaton keresztül, amelyet a roma származású Shelby család irányít. A sorozat az ötödik évadban már az 1920-as évek végén járt.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból