A Pearl Jam zenekar Gigaton címmel jelentetett meg új albumot.

Josh Evans az új album producer

A Seattle-i együttes hét éve nem jelentetett meg új lemezt. A március 27-én kiadott, Gigaton című kiadvány producere Josh Evans, aki már 15 éve dolgozik együtt a zenészekkel, írja a Variety.

Pearl Jam Új Album
/ Fotó: Consequence Of Sound

A Gigaton dalainak felvételei az együttes saját stúdiójában zajlottak, a munkálatok három évet emésztettek fel. Az album megjelenését egy észak-amerikai turné követte volna, de ezt egyelőre meghatározatlan idre el kellett halasztaniuk a járvány miatt. Az európai turné június 23-án, Frankfurtban veszi kezdetét a tervek szerint.

Korábbi albumoknál is közreműködött Evans

Josh Evans 2005-ben ismerkedett meg személyesen a Pearl Jam együttessel az Avocado című album felvételének munkálatai közben. A 2009-es Backspacer felvételeiben pedig már aktívan részt vett mint billentyűs. Josh Evans mindenesként segítette a zenekar munkáját: ha kellett sofőrként vezette a turnébuszt vagy segítette a technikusok munkáját is.

Pearl Jam – Quick Escape

Music video by Pearl Jam performing Quick Escape. © 2020 Monkeywrench, Inc. http://vevo.ly/spZHwc

 

Evans elmondása alapján 2017-ben kezdett el a Pearl Jam az új album munkálatait. A demók elkészítésében vett részt eleinte, majd az idő előrehaladtával az együttes kijelentette, hogy ezek már nem demók, hanem egy vadonatúj lemez számai.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Hálásnak és szerencsésnek érzem magam[/perfectpullquote]

– árulta el Evans a közös munkával kapcsolatban.

A Pearl Jam énekese kidobatta egy rajongóját a koncertjéről

Épp sikerült kiszúrnia a színpadról – öreg ember nem vén ember – a zaklatót, amikor stop, stop, stop!-felkiáltásokkal jelezte, hogy álljon meg a zenekar. A biztonságiak nem tétlenkedtek, azonnal nekirohantam a férfinak, s kitessékelték őt. Példaértékű, amit Eddie Vedder tett. Ám nem ő az első és egyetlen, aki hasonlóképpen járt el hasonló ügyben.

A 2020-as lemezen 12 dal hallható, többek között a Superblood Wolfmoon, Dance of the Clairvoyants és Quick Escape is.

Tavaly, december elején jelentette be a zenekar, hogy 25 év után ismét Magyarországra látogat a legendás banda. Azonban a koronavírus-járvány miatt a július 15-ei, budapesti koncert elmaradhat vagy más időpontra tehetik.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet