Pécsi Ildikó és Törőcsik Mari korábban jó barátságot ápoltak, de a kapcsolat végül váratlanul megszakadt.

L. Péterfi Csaba a Pécsi Ildikó: Úgy, ahogy volt című művében számos naplóbejegyzés és magánlevelezés felhasználásával tárta fel, mi okozta azt, hogy Pécsi Ildikó és Törőcsik Mari korábban szoros kapcsolata végleg megromlott, írja a Blikk.

A két színésznő korábban családilag össze is jártak, de váratlanul megszakadt a barátságuk, miután Pécsi 1994-ben elvállalta az MSZP országgyűlési képviselői posztját, amit Törőcsik sosem tudott elfogadni.

“Arra fel voltam készülve, hogy a politikai ellenfeleim megtesznek majd mindent annak érdekében, hogy ne sikerüljön megvalósítani a tervemet, de arra nem számítottam, hogy a szakma egy része is ellenem fordul majd. Hogy egyszerűen megtagadnak” – írta Pécsi a politikai pályára lépéséről.

Voltak, akikkel nem foglalkoztam, de volt olyan is, akit korábban igen nagyra tartottam, és nem értettem, miért lettem az ellensége, vagy ellenfele. Az egyik ilyen személy Törőcsik Mari volt.

“Korábban nagyon jóban voltunk, sokszor járt nálunk a férjével, Maár Gyulával Gödöllőn, több filmben is játszottunk együtt, és nekem nagy példaképem volt. Csodáltam a tudását, játékát, karakterét.”

A legnagyobb színésznőnek tartottam mindig. Képviselőségem után ez a kapcsolat egyszerűen megromlott. Pontosabban fogalmazva, Mari számára én többé nem léteztem.

Pécsi sose tudta pontosan, mivel haragította magát a színésznőt, mivel Törőcsik soha többé nem volt hajlandó szóba állni vele. “Egyszer szerettem volna tisztázni vele, mi történt, ezért felhívtam telefonon, találkozót kértem tőle, de ő csak annyit válaszolt, nekünk nincsen miről beszéljünk egymással, és rám vágta a telefont. A döntését elfogadtam. Azt gondoltam, ezzel le is zártuk ezt a témát, de sajnos később még sokszor szembekerültem ellenszenvével.”

Kapcsolódó cikk

Elmondása szerint nyílt titok volt, hogy Pécsi azért nem lett soha a Nemzet Színésze, mert annak megítéléséhez a tagok egyhangú döntésére volt szükség, amire a színésznőnek Törőcsik miatt nem volt esélye.

Tudomásom szerint számtalan alkalommal ott voltam a jelöltek között, de a végső döntés mindig egy személyen múlt, aki kimondta, ameddig ő él, én soha nem kapom meg ezt az elismerést.

“A szavazások után a pályatársaim közül többen felhívtak és az elnézésem kérték, hogy nem én leszek a következő Nemzet Színésze. Sőt, előfordult, hogy maga a díjazott hívott fel és kért elnézést. Én mindig mosolyogva megköszöntem, és megnyugtattam, hogy a legjobb helyre került. Valóban így is gondoltam, mert mindannyian megérdemlik, akik megkapták. Nekem pedig el kellett fogadjam egy személy ellenvéleményét. Az ember nem kaphat meg mindent.”

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet