Pedro Almodóvar Antonio Banderas főszereplésével készült önéletrajzi ihletésű Fájdalom és dicsőség című filmjét nevezik az Oscar-díjra, írja a The Hollywood Reporter.

Antonio Banderas a legjobb színész díját már elnyerte a Cannes-i Filmfesztiválon a filmben játszott szerepéért. Kedden jelentették be, hogy Spanyolország az Oscar-díjas, veterán rendező, Pedro Almodóvar Fájdalom és dicsőség című filmjét nevezi a 92. Oscar-díjra a legjobb nemzetközi film kategóriában.

Pedro Almodovar Arany Oroszlan
Almodóvar Az Arany Orszlán-Díj Átvételekor / Fotó: Getty Images

A film félig-meddig életrajzi történet, amelyben Banderas mellett Penelope Cruz is szerepel, aki a visszaemlékezésekben alakítja a főszereplő anyját. Mindkét színész Almodóvar filmjeinek visszatérő szereplője.

Javier Bardem és Penelope Cruz éjjelil ámpaként használják az Oscarjukat

Ha azt gondoltad, minden híresség egy hatalmas nyitott szekrényben tárolja a különböző díjait, tévedtél. Javier Bardem és felesége, Penelope Cruz bevetették kreativitásukat is, hogy új hasznát vegyék a rangos szobroknak. A gála főpróbáját szombaton tartották, ahol a sztárok még az estélyi, teljes smink és frizura nélkül veszik végig az esti show részleteit.

Almodóvár már 1999-ben megnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat a Mindent anyámról című filmjével, 2002-ben pedig jelölték a Beszélj hozzá című alkotásáért. Pedro Almodóvar 21 filmet rendezett és az idei Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon Arany Oroszlán-díjjal tüntették ki életművéért.

Antonio Banderas Fájdalom És Dicsőség
Antonio Banderas A Fájdalom És Dicsőségben / Fotó: The Hollywood Reporter

A 92. Oscar-díj átadás 2020 február 9-én kerül megrendezésre.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet