Talán nem lepődünk meg azon, hogy a Madres Paralelas egyik főszereplője Pedro Almodóvar múzsája, Penélope Cruz.

Oscar-gála helyett munka Pedro Almodóvarnak

Nem került be Pedro Almodóvar rendező rövidfilmje, a The Human Voice az Oscar-díj szűkített listájára, így producer testvére, Augustin a héten bejelenthette, hogy elkezdték új mozijuk, a Madres Paralelas forgatását, írja az Ansa

A hosszadalmas próbafolyamat utáni első forgatási napon készült fotón a spanyol rendező kedvenc színésznője, az Oscar-díjas Penélope Cruz látható, aki ezúttal is a melodráma egyik főszerepet alakítja.

Pedro Augustine Almodovar Madres Paralelas Penelope Cruz
Pedro És Augustine Almodovar, Penelope Cruz A Madres Paralelas Forgatásán / Fotó: Augustine Almodovar Twitter

A történet a jelenkodi Madridban játszódik, és három olyan édesanyán keresztül mutatja be a nők világát, akik ugyanazon a napon hozták világra gyermeküket. Cruzon kívül a másik két főszerepet Aitana Sánchez Gijón és Milena Smit alakítja, mellettük láthatjuk még Rossy de Palmát és Julieta Serranót.

A Madres Paralelas-szal visszatérek a nők univerzumába, az anyasághoz, a családhoz. Az ősök és az utódok, na meg persze az emlékezet szerepéről mesélek. Nagyon sokféle anyafigurát ábrázoltam már az eddigi filmjeimben, de akiket most viszek a vászonra, azok nagyon különböznek tőlük. Történetmesélőként jelenleg a tökéletlen anyákból merítek leginkább ihletet

– írta Almodóvar közleményében, aki „erőteljes drámát” ígér a közönségnek.

A Madres Paralelas marad a hagyományos mozitermeknél

A film forgatókönyve a tavalyi karantén alatt készült, de az átfedéseket és saját magától vett idézeteket előszeretettel alkalmazó rendező a 2009-ben bemutatott Megtört ölelések egyik jelentében már felvillantotta a Madres Paralelas címet egy moziplakáton.

Augustin Almodóvar egy hónapja azt nyilatkozta, hogy az ajánlatok ellenére nem tervezik online platformon terjeszteni a filmet.

„Régimódiak vagyunk, és hagyományos módon mozikban tervezzük Pedro új filmjét bemutatni, annak ellenére, hogy több ajánlatot is kaptunk streamingcsatornáktól, hogy az ő nevük alatt fusson a produkció” – nyilatkozta a producer, hogy kitartanak a Warner Bros. által indított trenddel szemben, amely jelentősen veszélyezteti a még talpon lévő, hagyományos mozik működését.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet