Megtalálni a tökéletes játékokat egy gyerekszobába minden anyukának és apukának nehéz feladat. A boltok és weboldalak polcai roskadoznak az újabb és újabb, színesebbnél színesebb, villogó, zenélő, beszélő, interaktív játékoktól. Pedig egy pici gyerkőcre a fajátékok, amilyen a fa játékkonyha is, sokkal jobb hatással vannak. A következőkben a különleges fajátékok kapják a főszerepet. Megtudhatod, hogy miért jobb, ha ilyenekkel leped meg gyermeked, eláruljuk, hogyan fejlesztik őket. Sőt azt is eláruljuk, miért fogod ezeket jobban szeretni Te magad is!

Mikortól van szükség fajátékokra?

Néhány fából készült játékot akár már a féléves körüli legfiatalabbaknak is ajánljuk. Csörgőket például, amelyek mozgatásával keltett hangok hosszú ideig tudják lekötni a legkisebbeket.

Az interaktívabb játékokat, mint amilyenek a hangszerek, már az idősebbeknek érdemes adni. A totyogók az autópályákat és a hintalovakat kedvelik általában, na meg persze a hangszereket.
Fajatekok Fajatek Fa Jatekkonyha Peekaboo Shop Fabol Keszult Jatekok
/ Fotó: Peekaboo Shop
Ebben a korban kezdik ugyanis felfedezni, hogy bizony ők is tudnak változtatni a dolgokon. El tudják tolni a kiskocsit, le tudják szedni a díszeket a bolcokról, és egyéb izgalmas műveletekre is képesek, a Te segítséged nélkül is.

A fajátékok és a szerepjátékok előnyei

A fából készült játékok legnagyobb előnye, hogy nagyon strapabíróak és nem okoznak semmi gondot a kicsi szervezete számára. Egy kisbaba, sőt még a kisebb ovisok is gyakran veszik a szájukba a tárgyakat, játékaikat. Ez teljesen természetes, ők így ismerkednek meg a tárgyakkal.

Sok, szerepjátékhoz használatos kelléket készítenek fából, ami nem csupán azért jó, mert így hosszú éveken keresztül használhatjátok, hanem azért is, mert ezek a konyhák, pénztárak és egyebek sokkal szebbek, mint az egyszerű műanyag, ami könnyen törik vagy horpad be a legkisebb ütődéstől is.

A fa játékkonyha kiemelkedik a sok közül

Minden kisgyerek szereti utánozni a felnőtteket. Gyakran a kisfiúk az apukájukat, a kislányok az anyukájukat szeretnék másolni. Azaz, ha anya sokat van a konyhában és finomakat főz, akkor a kicsi is szeretne főzni. Egy fa játékkonyhában éppen olyan ínycsiklandozó finomságokat készíthet, mint te. Ráadásul a homokozóban készült étellel szemben a fából készülteket annyira nem esik nehezére senkinek a szájához emelni.

A szerepjátékok hatalmas előnye, hogy nagyon kellemes együtt játszani a különböző eszközökkel a kicsivel. Ő ilyenkor játékosan tanul. Egy fa játékkonyhában például a kicsi már csak elméletben is megtanulhatja, hogy a zöldségeket először megmossuk, aztán felvágjuk, végül megfőzzük.

Persze ha együtt főzöl a babakonyhában, arra készülj fel, hogy Te leszel a kukta, azaz mindent meg kell majd kóstolnod. A különböző konyhai eszközöknek teremtsétek meg a saját helyét, különben a kellemes szórakozás hatalmas kupit fog eredményezni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csimpistore.com - 2022 június - LinkMarketing - 2

Maradjunk kreatívak!

A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat.

Nincs több cikk