Albérleti díjat, áramfogyasztási- és internetszámlát kell fizetnie a hétéves kisfiúnak, amire a pénzt napi feladatok elvégzésével „teremti elő”.

Áramfogyasztásért, internetért és a szobáért is pénzt fizet a kisfiú

A Mirror cikkezett a floridai anyuka TikTok videójáról, amiben szokatlan módszeréről számolt be, amivel a pénz értékét akarja megtanítani hétéves fiát. A kisfiú mindennap kap elvégzendő feladatokat, mint a fogmosás, ágyazás, rendrakás. Ha minden feladatot elvégez, egy dollárt kap. Ez nem is lenne olyan furcsa, azonban a kisfiúnak a hónap végén fizetnie is kell a lakhatásáért.

A kisfiúnak havonta öt dollárjába fáj a szobája, kettőbe az áramfogyasztás és újabb kettőbe a WiFi-használat. Ha ezeket nem tudja kifizetni, a következő hónapban törlesztenie kell, ha akkor sem, a szülei elbeszélgetnek vele, írta a 24.hu.

Az anyuka beszámolója alapján a fiú ezzel a módszerrel több hasznos dolgot is megtanult. Tudja, hogy felelősen kell bánnia a pénzével, félre kell tennie a számlákra, hogy aztán elkölthesse a maradékot. Emellett a kisfiú így jobban tisztában van a pénz értékével is. Az anyuka a számlákra kapott pénzt egy a fia számára fenntartott takarékszámlára fizeti be, tehát végül az összeg maradéktalanul az övé lesz.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet