Több százezer dollár tűnt egy templom széfjéből még 2014-ban a texasi Houstonban. Egy vízvezetékszerelő nemrég ötszáz, készpénzzel és csekkekkel teletömött borítékot talált a templom mosdójának falában.

Több mint 600 ezer dollár (közel 200 millió forint) tűnt el a houstoni Lakewood templom széfjéből hét évvel ezelőtt. A rendőrség azóta sem tudja, ki, vagy kik lehettek az elkövetők. Az ügyben egy vízvezetékszerelő felfedezése hozhat szenzációs fordulatot – írja egy helyi hírportál.

November 10-én egy ismeretlen férfi telefonált be egy helyi rádió reggeli műsorába. Azt mondta magáról, hogy nemrégiben vízvezetékszerelőként egy templom mosdójának felújításán dolgozott. Amikor egy meglazult, falra szerelt vécécsésze mellett elkezdte lefejteni a csempéket, tömött borítékok hullottak ki a falból.
Összesen ötszáz, készpénzzel és csekkekkel tömött boríték került elő. A vízvezetékszerelő azt mondja, azonnal értesítette az épület üzemeltetési vezetőjét. Nem tudja, hogy mekkora összeg lehetett a borítékokban. A templom megerősítette a betelefonáló sztoriját, de csak annyit közöltek, hogy értesítették a falban talált pénzről a rendőrséget, és mindenben együttműködnek a nyomozással.
Lakewood Templom Pénz Vízvezetékszerelő
/ Fotó: Wikipedia
Egyelőre nem biztos, hogy falban talált pénznek köze van-e a hét évvel ezelőtti bűncselekményhez. Bár annak idején 25 ezer dollár (kb. 8 millió forint) jutalmat ajánlottak fel a lopás nyomravezetőjének, a vízvezetékszerelő semmit sem fog kapni, az ajánlat határideje ugyanis rég lejárt.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet