Pert vesztett a TV2 az általa hírbe hozott László Imre ügyében

A tévécsatorna Tények című műsorának helyreigazítást kell közölnie az általa hírbe hozott László Imre ügyében, legalábbis ezt mondta ki a bíróság friss első fokú ítéletében.

Helyreigazításra kötelezte a TV2-t László Imre DK-s politikus, október 13-án megválasztott XI. kerületi polgármester ügyében a bíróság.

A 444.hu beszámolója szerint az első fokú bírósági ítélet szerint a tévécsatorna október 1-jén a Tények című hírműsorában valótlanul közölte, hogy László Imre 2012-ben szexuálisan zaklatta egy orvos beosztottját.

karácsony gergely lászló imre tv2 tények per
Karácsony Gergely (b) és László Imre (j) a 2019-es önkormányzati választás hajrájában / Fotó: MTI

László Imre légből kapottnak nevezte a Tények állításait, ezért helyreigazítást kért a csatornától, de az nem közölte azt, ezután lett belőle per. A Fővárosi Törvényszéken László Imrének adtak igazat.

A TV2 ugyanis nem tudta tanúkkal vagy más bizonyítékokkal alátámasztani a műsorában közölteket. A TV2 még fellebbezhet a döntés ellen.

A Ripost és az Origo főszerkesztőjét behívták büntetőügyi kihallgatásra

A Momentum Mozgalom és Donáth Anna európai uniós képviselő, a párt elnökségi tagja a Facebookon arról számolt be szombaton, hogy egy bírósági döntés nyomán várhatóan tanúként hallgatják meg Ómolnár Miklóst, a ripost.hu és a Ripost újság főszerkesztőjét, illetve Gábor Lászlót, az Origo főszerkesztőjét abban a büntetőügyben, ami rágalmazás indult a KESMA említett médiatermékei ellen.

Az ügyben egyébként az alperes TV2 jogi képviseletét a Bajkai István nevével fémjelzett, Fidesz-közeli SBGK ügyvédi iroda, a felperes László Imre esetében Czeglédy Csaba (DK) látta el.

Megbírságolta a bíróság a TV2-t, mert nem tett eleget egy jogerős ítéletnek

A Jobbiktól kapott tájékoztatás szerint a TV2 – vagy ahogyan a párt közleménye szó szerint fogalmazott: a „ Fidesz által irányított szennycsatorna” – még 2018 novemberében valótlan tényállításokat közölt Vona Gáborról és a Jobbikról. Hiába hozott azonban a médiavállalatot helyreigazításra kötelező jogerős ítéletet a bíróság, mert a TV2 nem tett eleget az ítéletben foglaltaknak, nem közölte azt.

Az ügyben rágalmazás vétsége miatt a rendőrség is nyomoz, a TV2 egyik vezető munkatársát is kihallgatják.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból