Követem Média Pert vesztett a TV2 az általa hírbe hozott László...

Pert vesztett a TV2 az általa hírbe hozott László Imre ügyében

Promóció

A tévécsatorna Tények című műsorának helyreigazítást kell közölnie az általa hírbe hozott László Imre ügyében, legalábbis ezt mondta ki a bíróság friss első fokú ítéletében.

Promóció
- Advertisement -

Helyreigazításra kötelezte a TV2-t László Imre DK-s politikus, október 13-án megválasztott XI. kerületi polgármester ügyében a bíróság.

A 444.hu beszámolója szerint az első fokú bírósági ítélet szerint a tévécsatorna október 1-jén a Tények című hírműsorában valótlanul közölte, hogy László Imre 2012-ben szexuálisan zaklatta egy orvos beosztottját.

Karácsony Gergely (b) és László Imre (j) a 2019-es önkormányzati választás hajrájában / Fotó: MTI

László Imre légből kapottnak nevezte a Tények állításait, ezért helyreigazítást kért a csatornától, de az nem közölte azt, ezután lett belőle per. A Fővárosi Törvényszéken László Imrének adtak igazat.

A TV2 ugyanis nem tudta tanúkkal vagy más bizonyítékokkal alátámasztani a műsorában közölteket. A TV2 még fellebbezhet a döntés ellen.

A Ripost és az Origo főszerkesztőjét behívták büntetőügyi kihallgatásra

A Momentum Mozgalom és Donáth Anna európai uniós képviselő, a párt elnökségi tagja a Facebookon arról számolt be szombaton, hogy egy bírósági döntés nyomán várhatóan tanúként hallgatják meg Ómolnár Miklóst, a ripost.hu és a Ripost újság főszerkesztőjét, illetve Gábor Lászlót, az Origo főszerkesztőjét abban a büntetőügyben, ami rágalmazás indult a KESMA említett médiatermékei ellen.

Az ügyben egyébként az alperes TV2 jogi képviseletét a Bajkai István nevével fémjelzett, Fidesz-közeli SBGK ügyvédi iroda, a felperes László Imre esetében Czeglédy Csaba (DK) látta el.

Megbírságolta a bíróság a TV2-t, mert nem tett eleget egy jogerős ítéletnek

A Jobbiktól kapott tájékoztatás szerint a TV2 – vagy ahogyan a párt közleménye szó szerint fogalmazott: a „ Fidesz által irányított szennycsatorna” – még 2018 novemberében valótlan tényállításokat közölt Vona Gáborról és a Jobbikról. Hiába hozott azonban a médiavállalatot helyreigazításra kötelező jogerős ítéletet a bíróság, mert a TV2 nem tett eleget az ítéletben foglaltaknak, nem közölte azt.

Az ügyben rágalmazás vétsége miatt a rendőrség is nyomoz, a TV2 egyik vezető munkatársát is kihallgatják.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3