Pesti Estek: Vök és Tape Delay az A38 Hajón

Izland legújabb fiatal zenei zsenijei, a Vök először érkeznek Magyarországra a Tape Delay felvezetésével.

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy Izland ontja magából a legkülönbözőbb művészeti tehetségeket. A Vök légies, introvertált, szintetizátorokra épülő dalai számtalan európai klub-és fesztiválkoncert után egyre növekvő rajongói bázissal büszkélkedhetnek. A debütalbumával 2017-ben jelentkező, elektronikus dream-pop formáció névválasztása is hangsúlyozza hazájukhoz való kötődésüket:

a szó jégbe vágott lyukat jelent izlandiul.

Miután 2013-ban megnyertek egy izlandi tehetségkutatót, amelyben korábban az Of Monsters and Men végzett sikeresen, a Record Records kiadóhoz szerződve jelentették meg első kislemezeiket 2015-ben.

Februárban zenéjükhöz méltó hang-és fényélmény kíséretében, az A38 Hajón mutatkoznak be a hazai közönségnek a Tape Delay kíséretében.

tapedelay
A Tape Delay koncertfelállásban: Háló Gergő, Szőke Bence, Szőke Zoltán és Ménesi Móric / Fotó: Nagy Béla

A Szőke Zoli nevével fémjelzett szólóprojekt élő fellépései zenekari felállásban öltenek formát, mely a szakma és a közönség tetszését egyaránt elnyerte. A Tape Delay zenéje ötvözi a soul, az electro és a pop alkotóelemeit, miközben a dallamai a ’80-as évek bőrdzsekis romantikáját és olykor a Távol-Kelet világát idézik.

Az idei nagylemez első single-je februárban debütál majd, a koncert előtti napokban.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. február 24., 19 óra

Helyszín: A38 Hajó, Budapest

Jegyár: 2. 500 HUF elővételben; helyszínen 2. 900 HUF

Jegyfoglalás: ITT

legolvasottabb

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból