A Pesti Srácok és az Indamedia társtulajdonosa, Vaszily Miklós közös tévét indított Pesti TV néven. A The Right Brothers műsor vezetője, Dezse Balázs már nem csak az első adásban, hanem a felkonferálásban rasszista kijelentést sütött el.

Kormányközeliek új médiumot indítottak

Idén márciusában jelent meg az Index.hu értékesítőcége, az Indamedia körül Vaszily Miklós mint társtulajdonos. Mint ismert, ő a kormánymédia főembere – a TV2 Csoport elnöke, az Echo TV és az MTVA volt vezérigazgatója, és 50 százalékos részesedést vásárolt magának az Indamedia Csoportban. Mind az Origónál, mind a TV2-nél és legutóbb az Index körüli megjelenés azt vonta maga után, hogy a kormány szócsővé avanzsál az adott médium. Erről hosszabb cikket a 444 közölt.

Szintén a 444 tudta meg – mint látható a Pesti TV impresszumában, beigazolódott –, hogy az idén májusban alapított, Progressive Media nevű cégnek ez az első projektje, aminek a felét Vaszily Miklós birtokolja, a másik felét pedig egy Bizalom Vagyonkezelő Kft. nevű cég. Egy cégbíróságra benyújtott dokumentumból az derült ki, hogy a Bizalom mint cég Mészáros Lőrinc pénzét, jelenleg konkrétan 500 millió forintját forgatja. Érdekesség, hogy a Vaszily vezetésével szétvert Index.hu kirúgott főszerkesztőjével, Dull Szabolccsal csinált volna anyagot az újonnan indult, szintén a Vaszilyhoz köthető Pesti TV stábja. A HVG írta meg, hogy Dull házához csöngettek, de ő nem adott interjút.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem értem, miért az én ajtómnál toporognak, mikor nem tőlem lehet a legfőbb titkot, az Index összeomlásának okát kiszedni. Amikor azt kértem, hogy a titoktartást oldják fel, nem arra gondoltam, hogy a híváslistám meg a lakcímem a kormányhoz közeli médiában forogjon[/perfectpullquote]

mondta Dull a lapnak.

A YouTube-nak nem kellett, csináltak sajátot

A Pesti Srácok kormányközeli online hírportál csatornáját többször is törölte a YouTube. A másodiktól már Pesti TV-ként indítottak, regisztráltak új csatornát, de azt és a harmadikat a lap közleménye szerint már tájékoztatás, indoklás nélkül törölték. Az elsőt annak okán törölték február 7-én törölték, hogy pedofíliával, gyermekek szexuális kihasználásával foglalkozó anyagukhoz feltöltöttek egy olvasójuktól kapott felvételt.

Dezse Balazs Pesti Sracok Kemenymag Pesti Teve Rasszista
Dezse Balázs, A Pesti Srácok Újságírója, A Pesti Tv The Right Brothers Műsorvezetője / Fotó: A Pesti Tv Hivatalos Instagram-Oldala

Érdekesség, hogy a tévécsatorna egyik műsora, a The Right Brothers (A jobbos testvérek) első adásának címe: Lopakodó pedofília. Ebben Dezse Balázs, a Hír TV botrányoktól nem mentes Keménymag egyik tagja, a Pesti Srácok újságírója, egyben a The Right Brothers műsorvezetője beszélget Vincze Emíliával, a lap munkatársával, aki egyben Csintalan Sándor volt MSZP-tag (1994-2007) és Fidesz-tag (2007-2017) lánya. Csintalan leginkább a Kötöttfogás műsor állandó vendége.

„Nemzetközi influenszerkörkép Dezse Balázzsal. A műsor amely bebizonyítja, hogy senki sincs egyedül a konzervatív gondolataival. Az egyre durvábban tébollyá váló nyugati világban soha nem volt annyira szükség a jobboldali, nemzeti érzelmű hangokra, mint most. A The Rght Brothersben bemutatjuk, a tengeren túli kollégák hogyan harcolnak az őrület ellen, és azokat is megemlítjük, akiknek egyetlen szavát sem szabad elhinnünk” – olvasható a műsor szinopszisában.

Azonban a téma és Vincze felkonferálása után azonnal rasszista kijelentéssel indítja Dezse:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nagyon izgi témákat válogattam neked. Fogunk beszélgetni a fekete közösség felelősségvállalásáról, bár már így is furcsa ez a szó, hogy felelősségvállalás egy fekete közösség esetében.[/perfectpullquote]

Emellett azt is előrevetíti Dezse, hogy górcső alá veszik, hogy állítása szerint a „liberálisok bele akarnak szólni abba, hogyan szexeljünk a koronavírus (sic!) alatt.” A teljes adást ezen a linken érhetitek el.

A tévécsatorna stábja egyébként Alföldi Róberttel is akart interjút készíteni az utcán arról, hogy mi a véleménye az SZFE-ügyről és találkozott-e Gyurcsány Ferenccel, de Alföldi Facebook-bejegyzése alapján elég érdekesre sikeredett.

A legismertebb roma vlogger is csatlakozott

Ábrahám Róbert újságíró-vlogger is az új tévécsatorna egyik műsorvezetője. Nagyobb nyilvánosság a deák téri gyilkossági ügy kapcsán ismerte meg a nevét. Mint ismert, május közepén a budapesti Deák téren verekedés tört ki, amelyben Martinovics László 16, Khéli Gergely 21 éves fiatalember meghalt. Ábrahám a YouTube-csatornáján véleményezte az esetet, és többek között kollektív bűnösségről beszélt, ugyanis sokan, így ő is úgy vélte, cigány származásúak az elkövetők. A több mint 500 ezres megtekintésű videó után szinte az összes kormánypárti média felkapta.

Ám a vlogger újabbat töltött fel, amelyben elismeri, tévedett, hiszen nem cigány származású magyar állampolgárok követték el a gyilkosságot.

Az Ábrahám által felvetett kollektív bűnösséget többen, többek között Puzsér Róbert is élesen bírálta, hiszen ha egy csoport egyik tagja, egyik individuuma elkövet valamit, arról nem tehet, nem felelős a többi.

Abraham Robert Vlogger Pesti Tv
Ábrahám Róbert Vlogger, A Late Night Latte Műsorvezetője

Ábrahám egyébként a Borkai Zsolt botránya után kiírt győri időközi polgármester-választáson is elindult, aki nem óvatoskodott: egyik programpontjában 2000 darab új Audi márkájú autót ígért a helyieknek. Végül visszalépett, mert, mint írta, nem akar részt venni a bohózatban.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Döntésem hátterében az áll, hogy amikor elindultam, még csak két jelöltről lehetett tudni, akik mellé harmadikként csatlakoztam. Ezután viszont megjelent egy negyedik, azt követően egy ötödik, a végére pedig már tíz jelölt került elő a semmiből. Ez volt számomra az a pont, amikor eldöntöttem, hogy nem szeretnék résztvenni a bohózatban, és inkább egyesíteni próbálom az erőt megosztás helyett[/perfectpullquote]

– indokolta a döntését. Mint ismert, Balla Jenő, az Összefogás Győrért Egyesület civil jelöltje mögé állt be, ám végül a fideszes Dézsi Csaba András nyert.

Ábrahám a The Late Night Latte nevű műsort fogja vezetni, amely a szinopszis szerint „humoros stílusban veszik górcső alá az elmúlt napok kedélyborzoló internetes videóit, a műsor második felében pedig újabb sztárvendéggel már klasszikus talk show stílusában beszélgetnek. A Late night latte minden korosztálynak garantált szórakozást ígér.”

A fenti műsorok mellett többek között látható lesz a Hír TV-től botrányokkal távozó Informátor és a Keménymag is.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.