A pestisjárvánnyal állítja párhuzamba a koronavírust az Our Plague Year képregény

Nick Burton Our Plague Year (A pestises évünk) címen készített képregényt, amely a pestisjárvány sújtotta angliai falu életét mutatja be az 1600-as években.

Maihoz hasonló helyzetet mutat be a képregény

A világ legpusztítóbb járványai között is kiemelkedő helyen szerepelt a Fekete Halál, aminek a témáját használta fel Nick Burton képregényrajzoló, hogy a jelenkori pandémia társadalmi hatásait elemezze.

Our Plague Year
Részlet A Képregényből / Kép: Nick Burton

„Tudod mi zavar a karantén óta? Hogy senki sem bízik már többé a másikban. Ne gyere közel hozzám, lehet, hogy fertőzött vagy” – olvasható a képregény felütésében. A történet viszont nem napjainkban, a koronavírus-járvány idején játszódik. A Nick Burton az Our Plague Year (A pestises évünk) című  képregénye az 1665-os évbe repíti vissza a olvasót a pestisjárvány idejére, írja a The Guardian.

Nick Burton
Nick Burton Alkotóművész / Fotó: The Guardian

A művész minden héten új epizódot jelentet meg a Our Plague Year-ből, amely egy-egy momentumot mutat meg a 100 epizódra tervezett történetből.

Egy művész festményeket készít a koronavírussal kapcsolatos hírekből

Annak ellenére, hogy Marina Abramović elutasítja, hogy a művészek a koronavírust dolgozzák fel, Marc Quinn festőművész mégis a pandémia eseményeit használja ihletként. Naponta mindenki találkozik a járvánnyal kapcsolatos híradásokkal, nem kivétel ez alól Marc Quinn festőművész sem. Mindenkiből mást váltanak ki a járványhoz köthető tudósítások.

Burton a mostanihoz hasonló eseményt keresett a történelemben, így talált rá Eyam falucska híres történetére. Eyam ugyanis teljesen izolálta magát a Fekete Halál idején.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Azonnal felfedezheted a kapcsolatot a mostani társadalmunkkal[/perfectpullquote]

– állítja az alkotó.

Az összeesküvés elmélet sem hiányzik a képregényből

Burton a képregényben egy alternatív-világot hozott létre Eyam megalkotásakor, amely rekonstruálja a jelenlegi helyzetet egy történelmi fikcióban. Az emberek a vezetők utasításait betartva igyekeznek túlélni, miközben kíváncsian figyelik a szomszédaikat, és a testi közelséget fenyegetésként élik meg.

The plague’s hardly started and Edith and Godelena are already fed up of the restrictions. Meanwhile, people are getting on Reasonable’s nerves. Link in bio to sign up and read more. #comics #comic #drawing #illustration #ourplagueyear #plagueyear #plague #restoration #eyam #lockdown #boundaries #infection #olds

No Description

A képregényben felfedezhető párhuzamok a jelenkor sötétségével, de mellette a komikus realitás is felfedezhető a sorok között. Ahogy manapság is, az eyami történetben is vannak olyanok, akik nevetségesnek tartják a szabályok betartását. Illetve a pestis történetben is megjelennek az összeesküvés elméletek, amikkel a járványt próbálják magyarázni. Az eyami emberek a tündéreket vádolják a történtekért, hiszen akkoriban gonosz lényeknek tartották őket és féltek tőlük.

Így néznének ki az egészségügyi dolgozók képregényhősként

A szabadúszó képregény-illusztrátor egy olyan rajzsorozatot készített, amelyet a koronavírus-járvány ihletett: az egészségügyi dolgozókat az ismert szuperhősök mintájára rajzolja meg, írja a . MJ Hiblen számára az inspirációt az adta, hogy látta az egészségügyben dolgozó barátját, aki a koronavírus-járvánnyal folytatott mindennapi küzdelemben egyre elgyötörtebb.

Nick Burton Our Plague Year című folytatásos képregénye már elérhető a Home magazin weboldalán online változatban.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk