Nézem Képzőművészet Elhunyt Peter Lindbergh

Elhunyt Peter Lindbergh

Promóció

74 éves korában elhunyt Peter Lindbergh német fotográfus, írja a Dazed. Ötvenéves karriere alatt újradefiniálta a divat és a női szépség ábrázolását. Egyedien szép fényképei visszaadják a színtiszta realizmust.

Promóció
- Advertisement -

Elhunyt Peter Lindbergh, a Pirelli naptárak, valamint számos világhírű Vogue címlap fotósa. A korai 1960-as években a Berlini Szépművészeti Akadémián tanult. 1971-ben Düsseldorfban Hans Lux segédje volt. Két évvel később önálló stúdiót alapított, mielőtt csatlakozott a Stern magazinhoz.

Peter Lindbergh / Fotó: Getty Images

A lapnak óriási mennyiségben készített portfóliókat az akkor még pályakezdő szupermodellekről. 1990-ben Cindy CrawfordNaomi CampbellLinda EvangelistaTatjana Patitz és Christy Turlington közösen szerepeltek egy képén, egyszerű fehér szoknyában és szinte smink nélkül. A kép mára a brit Vouge magazin ikonikus címlapjaihoz tartozik.

Cindy Crawford Cadillac-kel pózol az Acne Studios őszi-téli kampányában

A szupermodell a Michael Kors által bekebelezett Versace 2018-as tavaszi-nyári kollekcióját is bemutatta, majd következett a Reserved kampánya. Most pedig Cindy Crawford az Acne Studios idei őszi-téli kollekciójának lett az arca. Az alábbi fotósorozat az Ant farm Cadillac telepén készült a texasi Amarilloban. A képeket a National Geographic -ből ismert Sam Abell lőtte.

Lindbergh főleg monokrómban fotózott és sajátos, egyszerű realizmusában hagyta kibontakozni modelljeit a szépségiparnak abban az időszakában, amikor a ‘több’ sem tűnt elégnek. Háromszor készítette el a Pirelli naptárát. Utolsó alkalommal 2017-ben, akkor többek közt Uma Thurman-t, Julianne Moore-t és Lea Seydoux-t fényképezte, mindennemű smink és retus nélkül.

Másképp akarom ábrázolni a nőket. Művészként kötelességemnek érzem felszabadítanom a nőket az örökös fiatalság és tökéletesség ideájától. A társadalom által kergetett tökéletes szépséget ugyanis egyszerűen nem lehet elérni.

– vallotta magáról és életművéről. Lindbergh albumborítókat is készített Beyonce és a Daft Punk számára. Kate Moss-tól Greta Thunberg-ig mindenkit lencsevégre kapott.

Promóció
ForrásDazed
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3