Irodalmi beszélgetés a művek szerzőivel, miközben új művek is születnek a novella-improvizátorok tollából a Fiatal Írók Szövetségének közreműködésével. Szécsi Noémi és Péterfy Gergely mesélnek művészi látásmódjukról.

Első alkalommal ember és történelem viszonya kerül középpontba két nagyszerű író szemén át láttatva sorsokat, viszonyulásokat.

211 001 23D499Fdc35E7Ef4035C555A1Ff04707Ef911Aff Nol
Péterfy Gergely / Fotó: Korponai Tamás / Népszabadság

A Finnugor vámpír, a Kommunista Monte Cristo és a Nyughatatlanok szerzője, Szécsi Noémi, valamint az Aegon-díjas Kitömött barbár írója, Péterfy Gergely mesélnek műveikről, művészi látásmódjukról.

Szécsi Noémi Író Nyughatatlanok
Szécsi Noémi, A Nyughatatlanok Írója / Fotó: Lakos Gábor

A beszélgetést Szekeres Nikoletta moderálja.

Nyáry Krisztián: “Ezeket a leveleket azért tudjuk elolvasni, mert az írók és költők azt akarták, hogy fennmaradjanak” – Tudósítás

Miért aggódott Szerb Antal a fogsága alatt? Hogyan fogadta Kosztolányi Dezső felesége férje hűtlenségét? Találkozott-e Ady Lédával a szakítás után? Nyáry Krisztián legújabb, Írjál és szeressél című kötetét vették górcsp alá a Margó Fesztivál Nagyszínpadán Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter színészekkel.

Mindezzel párhuzamosan Krúdy-novellaimpró gondoskodik a csak itt és most születő további irodalmi csemegékről. A méltán nagysikerű impróműfaj irodalmi verziójában három játékba hívott író, Gerőcs Péter, Szerényi Szabolcs és Péntek Orsolya feladata lesz, hogy egy-egy kalapból kihúzott jellegzetes Krúdy-idézet és műfajmegjelölés felhasználásával egyetlen óra alatt megalkossanak egy novellát, amit aztán azon melegében fel is olvasnak.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2019. május 24., péntek 18 óra

Helyszín: Esernyős Óbudai Kulturális Központ, Budapest

Jegyár: 1. 500 HUF

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk