Irodalmi beszélgetés a művek szerzőivel, miközben új művek is születnek a novella-improvizátorok tollából a Fiatal Írók Szövetségének közreműködésével. Szécsi Noémi és Péterfy Gergely mesélnek művészi látásmódjukról.

Első alkalommal ember és történelem viszonya kerül középpontba két nagyszerű író szemén át láttatva sorsokat, viszonyulásokat.

Péterfy Gergely / Fotó: Korponai Tamás / Népszabadság

A Finnugor vámpír, a Kommunista Monte Cristo és a Nyughatatlanok szerzője, Szécsi Noémi, valamint az Aegon-díjas Kitömött barbár írója, Péterfy Gergely mesélnek műveikről, művészi látásmódjukról.

Szécsi Noémi, a Nyughatatlanok írója / Fotó: Lakos Gábor

A beszélgetést Szekeres Nikoletta moderálja.

Nyáry Krisztián: “Ezeket a leveleket azért tudjuk elolvasni, mert az írók és költők azt akarták, hogy fennmaradjanak” – Tudósítás

Miért aggódott Szerb Antal a fogsága alatt? Hogyan fogadta Kosztolányi Dezső felesége férje hűtlenségét? Találkozott-e Ady Lédával a szakítás után? Nyáry Krisztián legújabb, Írjál és szeressél című kötetét vették górcsp alá a Margó Fesztivál Nagyszínpadán Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter színészekkel.

Mindezzel párhuzamosan Krúdy-novellaimpró gondoskodik a csak itt és most születő további irodalmi csemegékről. A méltán nagysikerű impróműfaj irodalmi verziójában három játékba hívott író, Gerőcs Péter, Szerényi Szabolcs és Péntek Orsolya feladata lesz, hogy egy-egy kalapból kihúzott jellegzetes Krúdy-idézet és műfajmegjelölés felhasználásával egyetlen óra alatt megalkossanak egy novellát, amit aztán azon melegében fel is olvasnak.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2019. május 24., péntek 18 óra

Helyszín: Esernyős Óbudai Kulturális Központ, Budapest

Jegyár: 1. 500 HUF