Így írna Petőfi Sándor verset a mai Magyarországról

Március 15-e alkalmából Felföldi József üzletember klaviatúrát ragadott. Elképzelte, milyen verset írna Petőfi Sándor a mai Magyarországról. Utazz velünk időt!

Ma ünnepeljük az 1848-49-es forradalmat. Március 15-e alkalmából Felföldi József üzletember a Blikknek elmondta, kíváncsi volt, milyen verset írna Petőfi, ha idecsöppenne.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Régóta figyelem az ünnepi beszédeket, szónoklatokat. Évről-évre hallom-olvasom a sztereotípiákat, a semmitmondó panelszövegeket[/perfectpullquote]

– mondta Felföldi.

Cenzúrázta a Közszolgálati Egyetem Petőfi Sándor Magyar vagyok versét

Március 14-ei rendezvényen szavalta volna el Petőfi Sándor Magyar vagyok című versét egy 8-os fiú, amelyre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara kért fel. Noha a Petifő-mű a hazaszeretetet veszi górcső alá, az utolsó két strófa igencsak kritikus hangnemű. Ezt pedig az egyetemi kar nehezményezte, legalábbis a vers elmondását.

“És az jutott eszembe: ha egy időutazás folyton idecsöppenne most Petőfi Sándor, vajon mit gondolna a mai Magyarországról az akkori események főszereplője? Nos, ezt írtam meg” – tette hozzá a Felföldi Édességgyártó Kft. vezetője.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Már több ezren osztották meg a posztját. Vajon hogyan érezné magát Petőfi, hogy nyolc részre szakadt hazánk?


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból