A hírhedt gémer, PewDiePie a konkurens platformnál tett rövid kitérő után exkluzív szerződéssel tért vissza a YouTube-ra.

PewDiePie: A visszatérés

PewDiePie, polgári nevén Felix Kjellberg 104 millió feliratkozójával a legnépesebb követőtáborral rendelkező önálló tartalomkészítő a YouTube-on. A gémer annyira népszerű, hogy amikor Jack Black elindította saját csatornáját 2018 év végén, az ő feliratkozó-rekordját kívánta megdönteni. (Ez azóta sem jött neki össze: PewDiePie egy-egy gyengébb videóján van annyi megtekintés, ahány feliratkozóval jelenleg rendelkezik Jack Black.)

Pewdiepie Youtube Szerzodes
Pewdiepie Aka Felix Kjellberg / Fotó: Getty Images

A youtuber tavaly, 2019-ben azonban exkluzív szerződést kötött a rivális Dlive platformmal. Kjellberg mostani visszatérése a YouTube-hoz elmondása szerint teljesen magától értetődő lépés volt, mivel új lehetőségeket keresett rajongói elérésére, írja a BBC.

A YouTube reagált minden idők legutáltabb YouTube Rewind videóra

Az NME leírása szerint a cég elégedett a Rewind-videóval, annak ellenére, hogy minden idők legutáltabb videójának kiáltották ki. A 2018-as verzió december 6-án látott napvilágot, egy hét alatt 10 millió dislike-ot gyűjtött össze. 2018 enyhén szólva sem a Facebook éve. Mi is írtunk már a cég hírnevét tépázó botrányokról.

A 30 éves svéd videós 2010-ben kezdett tartalmakat posztolni a YouTube-on. Videójátékokról szóló, naponta jelentkező videóival évekig szép sikereket ért el. Ám 2019-ben egyszer csak bejelentette, hogy nem tesz fel több anyagot a YouTube-ra, hanem átpártol a Dlive-ra, amely kedvezőbb anyagi feltételeket ígért a tartalomkészítőknek. Az új felületen mindössze 822 ezer követőt tudott meghódítani – ha így nézzük, végül is összejött Jack Black célja, akire 4,6 millió feliratkozó kíváncsi. Idén januárban a gémer úgy döntött, hogy egy időre leáll a videókészítéssel, mert elfáradt, de a szünet után újra elkezdett rendszeresen posztolgatni – a YouTube-on.

I Uploaded This By Mistake….!!

I uploaded a 10 year old video pretty cringe bro FLOOR GANG MERCH OUT NOW! https://represent.com/store/pewdiepie (Thank you) Pewdiepie’s Pixelings DOWNLOAD: …

A videóplatformok a háttérben ádáz csatákat vívnak egymással azért, hogy exkluzív szerződésekkel magukhoz csábítsák a legnépszerűbb tartalomgyártókat. Idén a YouTube Valkyrae, Muselk és LazarBeam gémeret szerződtette le. PewDiePie nyilatkozata szerint részben az új funkciók játszottak szerepet abban, hogy visszatérjen az élő közvetítésekhez a YouTube-on.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Idén és az elkövetkezendőkben az élő streamingre koncentrálok, így nagyon megtisztelőnek és izgalmasnak ígérkezik, hogy a csatornával kötött partnerségnek köszönhetően a legújabb fejlesztéseik egyik úttörője lehetek[/perfectpullquote]

– mondta.

Ellentmondásos személyiség

PewDiePie YouTube-sztárságig vezető útja nem zökkenőmentes. A Disney 2017-ben antiszemitizmus vádja miatt szakította meg vele a kapcsolatot. A döntés azután született, hogy több videójában is náci vagy antiszemita utalásokat alkalmazott.

Rasszista gyerekvideón akadtak ki a YouTube-nézők

A My Pingu Tv nevű YouTube-csatornán futó Dina And The Prince Story egyik részét 400 000-szer nézték meg. A történetben egy angyal, Dina szerelembe esik egy herceggel, de angyalként nehezére esik a kommunikáció. A herceg ettől szomorú lesz, és Dinának el kell veszíteni a szépségét, hogy képes legyen beszélni a herceggel.

Kjellberg elismerte, hogy a szóban forgó videói sértőek, de elmondása szerint „nem támogat semmiféle kirekesztő magatartást”. Hangsúlyozta, hogy az anyagot viccnek szánta, ami egyértelműen kiderül a szövegkörnyezetből.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Megértem, hogy rendkívül sértő viccek voltak, de egyáltalán nem szándékosan tettem[/perfectpullquote]

– nyilatkozta PewDiePie. A Scare PewDiePie második évadát szintén le kellett venni a YouTube Redről, a Google előfizetőknek szóló csatornájáról, az egyik élő közvetítésében ugyanis rasszista kifejezéseket használt. PewDiePie végül bocsánatot kért a történtek miatt.

Animal Crossing: a jövő online tütetéseinek zászlóshajója

Néhány hónappal ezelőtt még arról szóltak a hírek, hogy Hongkong utcáin az arcukat eltakaró tüntetőkre támadott a rendőrség. A demonstrációk több mint egy éve, tavaly februárban kezdődtek azután, hogy megjelent a kiadatási törvény módosításának tervezete, amely lehetővé tette volna, hogy olyan hongkongi állampolgárokat is kiadjanak például Kínának, akikkel addig nem volt kiadatási egyezménye a különleges közigazgatási területnek.

A YouTube úgy kommentálta a tékozló fiú visszatérését, hogy „korábbi megjegyzései nem illeszkedtek az értékrendünkbe”.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ha nem tartja be a cég által előírt szabályrendszert, akkor ugyanúgy fogunk eljárni ellene, ahogy bármely más tartalomgyártóval szemben tennénk[/perfectpullquote]

– nyilatkozta a techóriás szóvivője.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet