A német divatdiktátor, Phillip Plein egy Insta-posztban mutatta meg, hogy fest az új cipője a Ferrariján. Az olasz autógyártó annyira nem örül ennek, hogy most perrel fenyegetőzik. Philip pedig valóságos lázadást indított ennek apropóján.

Hirdetés

The Verge számolt be arról, hogy Phillip Plein német divattervező egy csokor Instagram-fotón mutatta be új sportcipőjét a saját Ferrarija motorháztetőjén. Az autógyártó pedig ezt felháborítónak tartja. A cég szerint Plein bemocskolja a brand jó hírnevét és további anyagi károkat okoz nekik.

Egy juhász beíratta a birkáit az iskolába, mert nem volt elég diák

A Crets-en-Belledonne található francia falu iskolájába íratta be bárányait a diákok közé egy juhász. Összesen tizenöt bárány ült az iskolapadba. A történet onnan indult, hogy az iskolában 266-ról 261-re esett a diákok száma. Ezt nem tudta tétlenül nézni Michel Girerd juhász. A vád szerint nem csak MDMA előállítását tanította diákjainak egy japán egyetemi tanár.

Plein egy fenyegető levelet is kapott az autógyártó ügyvédeitől, melyben azt írják, két napon belül benyújtják a pert. A divattervező zsarolásnak tartja a cég levelét, melyet szintén kiposztolt.

Emellett arra buzdította követőit, fotózzák le ők is a cipőjüket a luxusautójuk motorháztetején.

The Fashion Law szerint helye van a Ferrari tiltakozásának. Jelentésükben azt írják, ahogy az Egyesült Államok törvényei szerint, úgy Olaszországban is tilos harmadik félnek engedély nélkül jogvédett terméket megjelenítenie.

Plein lábbelijének elhelyezkedése a fotón – a Ferrari-logó mellett – a fogyasztók számára a két termék kollaborációját sugallhatja, amely magában foglalja a védjeggyel szembeni szabálytalanságot.

– írja a The Fashion Law. Plein jogi tanácsosa, Carmine Rotondaro szerint a Ferrari vádai teljesen alaptalanok.

Hirdetés