A német divatdiktátor, Phillip Plein egy Insta-posztban mutatta meg, hogy fest az új cipője a Ferrariján. Az olasz autógyártó annyira nem örül ennek, hogy most perrel fenyegetőzik. Philip pedig valóságos lázadást indított ennek apropóján.

The Verge számolt be arról, hogy Phillip Plein német divattervező egy csokor Instagram-fotón mutatta be új sportcipőjét a saját Ferrarija motorháztetőjén. Az autógyártó pedig ezt felháborítónak tartja. A cég szerint Plein bemocskolja a brand jó hírnevét és további anyagi károkat okoz nekik.

Egy juhász beíratta a birkáit az iskolába, mert nem volt elég diák

A Crets-en-Belledonne található francia falu iskolájába íratta be bárányait a diákok közé egy juhász. Összesen tizenöt bárány ült az iskolapadba. A történet onnan indult, hogy az iskolában 266-ról 261-re esett a diákok száma. Ezt nem tudta tétlenül nézni Michel Girerd juhász. A vád szerint nem csak MDMA előállítását tanította diákjainak egy japán egyetemi tanár.

Plein egy fenyegető levelet is kapott az autógyártó ügyvédeitől, melyben azt írják, két napon belül benyújtják a pert. A divattervező zsarolásnak tartja a cég levelét, melyet szintén kiposztolt.

Emellett arra buzdította követőit, fotózzák le ők is a cipőjüket a luxusautójuk motorháztetején.

The Fashion Law szerint helye van a Ferrari tiltakozásának. Jelentésükben azt írják, ahogy az Egyesült Államok törvényei szerint, úgy Olaszországban is tilos harmadik félnek engedély nélkül jogvédett terméket megjelenítenie.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Plein lábbelijének elhelyezkedése a fotón – a Ferrari-logó mellett – a fogyasztók számára a két termék kollaborációját sugallhatja, amely magában foglalja a védjeggyel szembeni szabálytalanságot.[/perfectpullquote]

– írja a The Fashion Law. Plein jogi tanácsosa, Carmine Rotondaro szerint a Ferrari vádai teljesen alaptalanok.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet