Félmillióra büntették Józsefváros lapját, Pikó András számonkéri a főszerkesztőt

A 8. kerület leendő polgármestere, Pikó András bejelentette, számon fogja kérni a kerületi lap főszerkesztőjét. Mint hozzátette, akkor is, ha azóta esetleg távozott. 

A VIII. kerület leendő polgármestere, Pikó András bejelentette, akkor is számon fogja kérni a főszerkesztőt, ha azóta esetleg már távozott a laptól, merthogy a történtekért őt terheli a felelősség. A kerületi lap egyébként nem jelent meg, amióta Sára Botond polgármester elvesztette a választást.

pikó andrás polgármester kerületi lap felszámolása
Pikó András, a 8. kerület leendő polgármestere / Fotó: Markoszov Szergej

Budapest VIII. kerületének október 13-án megválasztott polgármestere hétfő reggel Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében megosztotta a Kúria jogerős döntését, melynek alapján 500 ezer forint bírságot kell kifizetnie Józsefváros önkormányzatának azért a jogsértésért, amit még a most leköszönő Sára Botond fideszes polgármester időszakában követett el a Józsefváros című kerületi újság.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A Kúria ítélete szerint a Józsefváros című kerületi újság folyamatosan és törvénysértő módon kampányolt Sára Botond, Pikó András ellenfele mellett, most mégis a hamarosan Pikó András vezetése alá kerülő önkormányzatnak kellene kifizetnie a bírságot.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem tudom, minderről lesz-e alkalmam beszélgetni Nyerges Zoltánnal, a lap főszerkesztőjével – merthogy a Józsefváros nem jelent meg valamiért ezen a héten, de ha jogi lehetőségem lesz rá, akkor a büntetésért és az azt megalapozó tevékenységéért a felelősséget vállalnia kell. Akkor is, ha már közös megegyezéssel távozott a posztjáról[/perfectpullquote]

– írta Pikó.

Több havi bérrel tartozik a 168 Óra, így felszámolás lehet a vége

Lakner Zoltán, a hetilap távozó főszerkesztő-helyettese felszámolási eljárás megindítását helyezte kilátásba a Köves Slomó nevével összefüggésbe hozható Telegráf Kft., a 168 Óra kiadója ellen.Több, más 168 Órá s szerző is panaszkodik, amiért nem kapta meg a jussát. Van, aki több éve várja a pénzét hiába. Szeptemberben érkezett a hír, hogy távozik a Brit Media Kft.

A Józsefváros című lap az idén 31. és 32. lapszámaival megsértette a választási eljárási törvényben lefektetett, a választásokon a jelöltek és a jelölő szervezetek esélyegyenlőségének biztosításítására vonatkozó alapelveket. Magyarán a közpénzből készülő lap beállt a Fidesz szerekét tolni.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból