A 8. kerület leendő polgármestere, Pikó András bejelentette, számon fogja kérni a kerületi lap főszerkesztőjét. Mint hozzátette, akkor is, ha azóta esetleg távozott. 

A VIII. kerület leendő polgármestere, Pikó András bejelentette, akkor is számon fogja kérni a főszerkesztőt, ha azóta esetleg már távozott a laptól, merthogy a történtekért őt terheli a felelősség. A kerületi lap egyébként nem jelent meg, amióta Sára Botond polgármester elvesztette a választást.

Pikó András Polgármester Kerületi Lap Felszámolása
Pikó András, A 8. Kerület Leendő Polgármestere / Fotó: Markoszov Szergej

Budapest VIII. kerületének október 13-án megválasztott polgármestere hétfő reggel Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében megosztotta a Kúria jogerős döntését, melynek alapján 500 ezer forint bírságot kell kifizetnie Józsefváros önkormányzatának azért a jogsértésért, amit még a most leköszönő Sára Botond fideszes polgármester időszakában követett el a Józsefváros című kerületi újság.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A Kúria ítélete szerint a Józsefváros című kerületi újság folyamatosan és törvénysértő módon kampányolt Sára Botond, Pikó András ellenfele mellett, most mégis a hamarosan Pikó András vezetése alá kerülő önkormányzatnak kellene kifizetnie a bírságot.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem tudom, minderről lesz-e alkalmam beszélgetni Nyerges Zoltánnal, a lap főszerkesztőjével – merthogy a Józsefváros nem jelent meg valamiért ezen a héten, de ha jogi lehetőségem lesz rá, akkor a büntetésért és az azt megalapozó tevékenységéért a felelősséget vállalnia kell. Akkor is, ha már közös megegyezéssel távozott a posztjáról[/perfectpullquote]

– írta Pikó.

Több havi bérrel tartozik a 168 Óra, így felszámolás lehet a vége

Lakner Zoltán, a hetilap távozó főszerkesztő-helyettese felszámolási eljárás megindítását helyezte kilátásba a Köves Slomó nevével összefüggésbe hozható Telegráf Kft., a 168 Óra kiadója ellen.Több, más 168 Órá s szerző is panaszkodik, amiért nem kapta meg a jussát. Van, aki több éve várja a pénzét hiába. Szeptemberben érkezett a hír, hogy távozik a Brit Media Kft.

A Józsefváros című lap az idén 31. és 32. lapszámaival megsértette a választási eljárási törvényben lefektetett, a választásokon a jelöltek és a jelölő szervezetek esélyegyenlőségének biztosításítására vonatkozó alapelveket. Magyarán a közpénzből készülő lap beállt a Fidesz szerekét tolni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.