Követem Közélet Félmillióra büntették Józsefváros lapját, Pikó András számonkéri a főszerkesztőt

Félmillióra büntették Józsefváros lapját, Pikó András számonkéri a főszerkesztőt

Promóció

A 8. kerület leendő polgármestere, Pikó András bejelentette, számon fogja kérni a kerületi lap főszerkesztőjét. Mint hozzátette, akkor is, ha azóta esetleg távozott. 

Promóció
- Advertisement -

A VIII. kerület leendő polgármestere, Pikó András bejelentette, akkor is számon fogja kérni a főszerkesztőt, ha azóta esetleg már távozott a laptól, merthogy a történtekért őt terheli a felelősség. A kerületi lap egyébként nem jelent meg, amióta Sára Botond polgármester elvesztette a választást.

Pikó András, a 8. kerület leendő polgármestere / Fotó: Markoszov Szergej

Budapest VIII. kerületének október 13-án megválasztott polgármestere hétfő reggel Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében megosztotta a Kúria jogerős döntését, melynek alapján 500 ezer forint bírságot kell kifizetnie Józsefváros önkormányzatának azért a jogsértésért, amit még a most leköszönő Sára Botond fideszes polgármester időszakában követett el a Józsefváros című kerületi újság.

Security Check Required

No Description

A Kúria ítélete szerint a Józsefváros című kerületi újság folyamatosan és törvénysértő módon kampányolt Sára Botond, Pikó András ellenfele mellett, most mégis a hamarosan Pikó András vezetése alá kerülő önkormányzatnak kellene kifizetnie a bírságot.

Nem tudom, minderről lesz-e alkalmam beszélgetni Nyerges Zoltánnal, a lap főszerkesztőjével – merthogy a Józsefváros nem jelent meg valamiért ezen a héten, de ha jogi lehetőségem lesz rá, akkor a büntetésért és az azt megalapozó tevékenységéért a felelősséget vállalnia kell. Akkor is, ha már közös megegyezéssel távozott a posztjáról

– írta Pikó.

Több havi bérrel tartozik a 168 Óra, így felszámolás lehet a vége

Lakner Zoltán, a hetilap távozó főszerkesztő-helyettese felszámolási eljárás megindítását helyezte kilátásba a Köves Slomó nevével összefüggésbe hozható Telegráf Kft., a 168 Óra kiadója ellen.Több, más 168 Órá s szerző is panaszkodik, amiért nem kapta meg a jussát. Van, aki több éve várja a pénzét hiába. Szeptemberben érkezett a hír, hogy távozik a Brit Media Kft.

A Józsefváros című lap az idén 31. és 32. lapszámaival megsértette a választási eljárási törvényben lefektetett, a választásokon a jelöltek és a jelölő szervezetek esélyegyenlőségének biztosításítására vonatkozó alapelveket. Magyarán a közpénzből készülő lap beállt a Fidesz szerekét tolni.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3