Szász Lilla fotográfus éveket töltött azzal, hogy három szexmunkást dokumetált, ahogy küzdöttek a szerelemmel, összetört szívekkel, de mindenek felett a veszteséggel.

Lilla Szasz úgy került az alvilág eme bugyrába, hogy anno még tinédzsereket fotózott, akik budapesti fogdákban élték mindennapjaikat. Itt ismert meg olyan lányokat, akikből később szexmunkások váltak annak érdekében, hogy túléljenek a kinti világban. Rabságuk alatt végig stricik várták a szabadulásuk napját, hogy aztán ampullányi drogokkal adósságba és függőségbe csalják őket, amivel aztán magukhoz tudták láncolni a lányokat. 

Lillát az ő tragikus sorsuk szólította meg, azoké, akik a társadalom szélén szinte kirekeszve élnek. 2008-ban Budapest szívében találkozott Monicával és Michaellel, akik szexmunkásokként osztoztak egy albérleten. A szomszédaik zsarolták őket, hogy rájuk fogják hívni a rendőröket, úgyhogy egy nagyobb lakásba költöztek később a nyomornegyedben, mert ott senkit nem érdekelte, hogy mit csinálnak.

23 éves korában Monica elhagyta a falut, ahol felnőtt, mert rendszeresen bántalmazta őt szexuálisan alkoholista apja. Aztán találkozott egy férfival, akivel össze akart házasodni, majd amikor megtudta, hogy az prostituáltakhoz jár, szakított vele. Hogy bosszút álljon, ő is beállt a szexmunkások körébe és apjához hasonlóan inni kezdett. Michaellal 31 éves korában találkozott, aki akkor egy bárban dolgozott, hasonló munkakörben. Összeköltöztek, így a kliensek minden fajta szexuális irányultságát képesek voltak kielégíteni. Később a 22 éves Alexander is csatlakozott hozzájuk, és a két fiú elkezdett járni. Ez a kapcsolat viszonylag illékony volt, és rengeteg fizikai erőszakkal és mind game-mel tarkított.

Az együtt töltött éveikben rengeteg szerelem, küzdelem, féltékenység, megcsalás és harc volt jelen. Ezek ellenére egy családot alkottak, egy borzasztó boldogtalan családot, akik mégis hasonló sorson osztoztak. Lilla fotói bemutatják, hogyan próbál meg ez a három ember egy otthont kialakítani, és hogyan hajszolják a szerelmet, ami számukra sosem lehet tartós. Fájdalom és függőség ördögi körében élnek ők, és minden nap szenvedniük kell, hogy túléljenek.

Love is not enough. Love is just the first step

A mérgező környezet vette rá aztán Lillát, hogy véget vessen a projektnek, amit ‘Mother Michael Goes To Heaven’-nek keresztelt el, miután Michael öngyilkos lett a lakásukban 2010-ben. Mint ahogy közülük sokan mások, ők sem rendelkeztek normális családképpel, úgyhogy ők hárman addig tartottak össze, amíg csak tudtak.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk