PIM Nyári Fesztivál – Irodalom másképp

A Petőfi Irodalmi Múzeum 2016-ban tizennegyedik alkalommal rendezi meg a PIM Nyári Fesztivált. A fesztivál célja, hogy könnyed szórakoztatást nyújtson, akár a laikus, akár az irodalomrajongó közönségnek egyaránt, ezért az irodalom ezen a nyári rendezvénysorozaton tágabb értelmezést kapott. Lesz koncert, színház, kabaré: vidám, de egyben tartalmas programok kavalkádja, s záróakkordként nem más, mint a Bob és Bobék Orchestra Petőfi verskoncertje.

Mi lárma ez megént?

Forradalmi reggae, gengszterrap és bordal-dzsessz a „boldog pestiek”-nek és mindenkinek, aki ellátogat szerdán a PIM-be. Petőfi izgága, szenvedélyes, fatalista, romantikus, arrogáns, hazafias, komoly, naiv és ismeretlen arcai a Bob és Bobék Orchestra tolmácsolásában.

Látványos vetítéssel kísért hamisítatlan koncertélmény, amitől kedvünk támad levenni a kötetet a polcról vagy meglátogatni a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalát. Arról nem is beszélve, hogy a hallgatóság még napokig dúdolni fogja a „megy a juhász szamáron”, „befordultam a konyhára” vagy a „ki gondolná, ki mondaná” sorokat.

A Nyári Fesztivál keretein belül megtartandó est különlegessége nem csak az, hogy a PIM díszterméből kiköltözik a szabadba, hanem az is, hogy egy színész, egy költő és egy rapper jön a BBO-hoz vendégségbe.

Továbbra is azt gondoljuk, hogy verset olvasni menő, vers-koncertre járni pedig még menőbb! 9-től 99 éves korig ajánljuk mindenkinek.

Közreműködik:

Ál Tamás, Dévényi Zoltán, Eged Márton, Horváth Kristóf „Színész Bob”, Miklós Melánia és Szarvas Dávid

Vendégségbe jön:

Busa Pista, rapper

Simon Márton, költő és slammer

Szarvas József színművész

Bob és Bobék Orchestra – Petőfi Sándor: A boldog pestiek/ Pusztán születtem

mondom, ne félj, ez a nemzeti hős nem bronzból van, hanem a túlérzékeny rapperek tündéri arroganciájából… gyere, elmondok neked pár Petőfi-verset zenére, l…

Bővebb infók és online jegyvásárlás: www.pim.hu

Facebook-esemény: ITT

Időpont: Július 13. – szerda – 20:30 // Esőnap: július 17.

Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum

Jegyár: 2200 HUF


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból