A thaiföldi festőnő széles vállú karakterei a pozitív testképet és a kortárs divatot hirdeti

Ping Hatta, New York-i festő széles vállú karakterei a pozitív testképet és a kortárs divatot hirdetik, írja a Creative Boom.

Piamrak Hattakitkosol – vagy közismertebb nevén Ping Hatta – New York-i divatillusztrátor és festő, aki főképp utazás, kultúra, kortárs divat, pozitív testkép és a szépség, sokszínűség témáit dolgozza fel munkáiban.

hatta6

A vastag vonalvezetés, a nagydarab, széles vállú, pirospozsgás arcú karakterek váltak a művésznő védjegyévé. Ping Hatta képei olyan megrendelők érdeklődését is felkeltették, mint a Vogue, American Illustration, Marie Claire, Harper’s Bazaar, Elle Magazine, Diptyque Paris vagy a Rebecca Minkoff.

A thaiföldi származású New Yorkban és Bangkokban is élő művésznő, olyan különböző technikákkal alkot, mint a vízfesték, a zsírkréta, az akril, de hímzéssel és lenyomatokkal is foglalkozik.

PingHatta cat
Ping Hatta macskás képeslapja / Fotó: Ping Hatta

A művésznő készít képeslapokat is, amelyeket „a kövér, internetes macskák ihlettek”.

Monhor Viktória performer: Arra nevel a rendszer, hogy ne legyen saját véleményed

Senki sem szeret címkézni, de ha muszáj lenne, a független nagyon is illene rád, hiszen tagja vagy a f***knak és az FKSE-nek is: előbbinek a nevében, utóbbi szellemiségében pedig szervesen is ott lapul a független. Szerintem se címkézzünk! Mindenesetre a független jelző a művészeti szcéna sok résztvevőjére illene, akik fontosnak és alapvetőnek tartják a kulturális élet szabadságát.

Hatta alkotásaival nem tudunk betelni. A trópusi témájú háttereitől kezdve a növények és állatok ábrázolásán át minden egyes illusztrációja egy történetet mesél el a megfestett karakterei által. Ha még többre vagy kíváncsi Hatta munkáiból, akkor ne habozz felkeresni Instagram-oldalát.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból