Ez az 5 épület a 2019-es Piranesi-díj magyar jelöltje

A Piráni Építészeti Napok az egyik legfontosabb nemzetközi építészeti konferencia, melynek elengedhetetlen része a Nemzetközi Piranesi Építészeti Kiállítás, ahol régiónk legkiemelkedőbb épületei versengenek a Piranesi-díjért. Az díj magyarországi előzsűrízése alapján az alábbi 5 projekt szállhat versenybe, írja az Építészfórum.

Idén sem maradhatunk a legfrissebb építészeti trendek nélkül

Z33 Gallery bővítése piranesi díj 2018
A Z33 Gallery bővítése, amelynek tervezője az a Francesca Torzo, aki tavaly első helyezéssel távozott a Piranesi-díjátadóról

A Piráni Építészeti Napok a világ egyik legrégebbi hagyományokkal rendelkező nemzetközi építészeti konferenciája, amely minden évben bemutatja a legfrissebb építészeti trendeket és a leginnovatívabb térformálási ötleteket.

Itt egy ház, ami reagál az emberi érzelmekre beszédfelismerő szoftver által

A Miskolci Egyetem konzorciuma a Pécsi Tudományegyetemről és az algériai Blidai Saad Dahlad Egyetemről érkező hallgatók és oktatók segítségével építette meg a Hungarian Nest+ elnevezésű projektet, amellyel az építészeti kategóriában 2. díjat, az energiahatékonysági kategóriában pedig a 3. helyezést nyerték el, és megszerezték az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) különdíját, valamint a közösségépítési különdíjat is.

A konferenciát több kapcsolódó építészeti kiállítás is kíséri, közülük a legfontosabb a Nemzetközi Piranesi Építészeti Kiállítás: az előző két év munkáiból Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Görögország, Horvátország, Magyarország, Olaszország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia jelölőbizottságai választják ki országonként azt az öt projektet, melyek bemutatkozhatnak a tárlaton, egyúttal versenyezhetnek a Piranesi‐díjért.

Magyarország nemzetközi kapcsolattartója és a hazai zsűri elnöke Gunther Zsolt építész, a 3h építésziroda vezető tervezője.

Lapozz tovább a jelöltekért!

Régi budai városháza épületrehabilitáció

budai városháza felújítás
A régi budai városházát újítják fel / Fotó: Danyi Balázs

Tervezők: Szabó Levente DLA, Alkér Katalin, Bartha András, Biri Balázs, Terbe Rita, Tolnai Zsolt (Hetedik Műterem)

Újpesti Új Vásárcsarnok és Kulturális Rendezvényközpont

újpesti vásárcsarnok
Újpesti Vásárcsarnok és Kulturális Rendezvényközpont / Fotó: Schöff Gergely

Tervezők: Bikki István, Bun Zoltán PhD, Balogh Boglárka, Dobos Zsolt, Erdélyi Róbert, Konrád József, Kovács Veronika, Palásti Ildikó, Schöff Gergely, Sümeghy Áron (Firka Építész Stúdió)

Tyukocka – tyúkól

tyukocka tyúkól
Tyukocka / Fotó: Sztranyák Gergely

Tervezők: Sztranyák Gergely, Hajdu Veronika, Borbély Fruzsina Anna, Zilahi Péter

Vizafogó Tagóvoda felújítása és bővítése

vizafogó tagóvoda felújítása
Vizafogó Tagóvoda felújítása és bővítése / Fotó: Bujnovszky Tamás

Tervezők: Nagy Csaba, Pólus Károly, Tőrös Ágnes (Archikon)

Jazz Loft Aquincum Apartment

jazz lof aquincum apartments
Jazz Loft Aquincum Apartment / Fotó: Batár Zsolt

Tervezők: Turányi Bence (T2a Architects)


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból