A népszerű Pitbull dalszerző-énekes felkiáltását szerzői jogok védik, így többé nem lehet szabadon eeeeeyoooo-zni.

Védjegyévé vált a felkiáltás

A karantén okozta bezártságot mindenki másképp próbálja hasznosan eltölteni, Elizabeth Hurley régi Versace-ruháját fedezte fel újra, míg David Lynch meteorológusnak állt.

Pitbull Enekes Kialtasa Jogdij Levedette
Pittbull Dalszerző-Énekes / Fotó: Getty Images

Armando Christian Pérez, közismertebb nevén Pitbull viszont hivatalosan is szerzői jogvédelem alá helyeztette a névjegyévé vált felkiáltást az eeeeyooo-t, írja a The Guardian. Tehát ha valakinek ezek után kedve szottyanna ehhez a verbális kifejezéshez, akkor jogdíjat kell érte fizetnie, vagy engedélyt kérnie a dalszerző-énekestől.

Pitbull – Rain Over Me ft. Marc Anthony

Pitbull’s official music video for ‘Rain Over Me’ ft. Marc Anthony. Click to listen to Pitbull: https://Pitbull.lnk.to/listenYD Subscribe to the official Pit…

Vajon ezzel egy trend indul el és a sztárok a dalszövegeik után a sikolyaikat, hörgéseiket és nyögdécseléseiket is levédetik majd jogilag? Összegyűjtöttünk néhány példát, hogy melyek azok a sztárhangok, amelyekből igazi védjegy válhatna.

Mariah Carey: füttyszó hangzású sikoly

Mariah Carey – TOP 5 Polyphonic Whistles

(HD) Mariah Carey Live Polyphonic Example Compilation 1991-2015 Her voice can be Diplophonia with only whistle register Twitter: http://twitter.com/diarymari…

Az énekesnő minden alkalmat megragad, hogy megmutassa, képes kiénekelni az öt oktávot. Ezért is engedi szabadjára olyan gyakran a torkából a jellegzetes hangzású sikolyát, amely leginkább füttyszóra vagy a delfinek hangjára hasonlít. A tehetséget, hogy extrém magas hangot tud kiénekelni nem védhetné le jogilag, hiszen ez egy képesség és nem egy találmány. Más kérdés, hogy kevés olyan ember van, aki ezt utána tudja csinálni.

Pusha T: yuugh

Pusha T – Numbers On The Boards (Official Music Video) (Explicit)

Watch the official music video for “Numbers On The Boards” performed by Pusha T iTunes: http://smarturl.it/iPushaNumbers Google Play: http://goo.gl/EYJ1H Mus…

Ezt a hangot Pusha T rapperen kívül a gyerekek evés utáni büfizéskor használják. Pusha hivatalosan is megerősítette, hogy  szót yuugh-ként kell helyesen leírni. Kérdéses, ha levédésre kerülne a kifejezés, akkor a büfiző babák pénzbüntetést kapnának a yuugh-használatáért?

David Draiman, a Disturbed énekese: OOH-WAH-AH-AH-AH

Disturbed – Down With The Sickness [Official Music Video]

From the album ‘The Sickness (20th Anniversary Edition)’: https://Disturbed.lnk.to/sickness-20 New album ‘Evolution’ out now: https://disturbed.lnk.to/evolut…

A Disturbed metálbanda 2000-ben megjelent albumán szereplő Down With the Sickness dalban egy hátborzongató, de emlékezetes kiáltás-kacagás hallható David Draiman énekestől. Azóta a rajongóik is rákiáltanak Draimanre ezen a jellegzetes módon tetszésnyilvánításként. Sőt, minden interjúban megkérik, hogy mutassa be ezt a tudományát. Sok haszna nem lenne levédenie ezt a hangot, hiszen a YouTube-on fellehető próbálkozások szerint senki másnak nem sikerült hasonlóan OOH-WAH-AH-AH-AH-házni.

Rick Ross: ruhh

Rick Ross – Hustlin’ (Official Video)

Check out the official music video for “Hustlin'” by Rick Ross Best of Rick Ross: https://goo.gl/GwcXMm Subscribe here: https://goo.gl/9QjYmP Music video by …

Rick Ross-nak sohasem sikerült felülmúlnia a 2006-os Hustlin’ című slágerét, de minden általa rappelt dalba belecsempészte a rozmárhangra emlékeztető ruhh felhorkanást. A ruhh-hoz hasonló hang hagyja el az emberek torkát akkor is, amikor nehezebb bútorok kell megemelniük. Nagyon megdrágulnának a bútorszállítások ha ezekért az erőlködés hangokért jogdíjat kellene fizetni a rappernek.

Billie Eilish: duh!

Billie Eilish – bad guy

Listen to “bad guy” from the debut album “WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?”, out now: http://smarturl.it/BILLIEALBUM Follow Billie Eilish: Facebook: …

A kilencvenes években a tizenévesek minden mondatukat a duh szócskával fejezték be, mintha kötelező lenne. De ezt mégsem védette le senki.

Billie Eilish bejelentette az apjával készülő, új rádióműsorát

Billie Eilish énekli a legújabb James Bond -film, a No Time To Die főcímdalát, amelynek premierje későbbre tolódik a koronavírus-járvány miatt. Az énekesnő a járvány alatt sem tétlenkedik és Apple Music’s Beats 1 rádiós platformot használva indította el apjával, Patrick O’Connell el közös szórakoztató zenei műsorát, írja az .

Billie Eilish ezt a szokást elevenítette fel a Bad Guy című slágerében.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet