Az iskola megtiltotta a szülőknek, hogy pizsamában kísérjék be a gyerekeket

Egy angol iskolában nyílt levélben kérték meg a szülőket, hogy rendes ruhát vegyenek fel, amikor bekísérik a gyerekeket az intézménybe. A szabályt azért hozták meg, mert sok panasz érkezett, hogy a szülők gyakran még délután is pizsamában, köntösben vagy papucsban hozzák a diákokat.

Sokan támogatják a szülőkre vonatkozó dress code-ot

A Metro nyomán a 24.hu is beszámolt Charlie Haylock intézményvezető Facebookon megosztott „udvarias emlékeztetőjéről”.

Iskolaként arra bátorítjuk a gyermekeinket, hogy megfelelő öltözékben menjenek be az iskolába, és fontosnak tartjuk, hogy a szülők is így tegyenek.

Több szülő is egyetértett az új szabállyal, mondván ez nem olyan nagy kérés. Volt olyan is, aki azzal érvelt a szülőkre vonatkozó dress code mellett, hogy a gyerekek könnyen csúfolódás tárgyaivá válhatnak, amiért szülei pizsamában jelennek meg.

Még délután is pizsamában érkeznek a szülők

A szülők többsége azt állította, undorodik ettől a viselkedéstől, és azt is kínosnak tartják, amikor még délután is ugyanabban az alkalmatlan szerelésben érkeznek az iskolába.
A legtöbben higiéniai okokra vagy a gyerekek csúfolódása elleni védelemre hivatkozva támogatják az intézmény döntését, de biztosan vannak olyanok is, akik anyagi vagy kulturális okokból vesznek fel olyan öltözéket, ami pizsamának tűnhet mások szemében.
Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból