Eszem + Iszom GasztroArt Pizza: barát vagy ellenség? 2300 pizzával összefüggő sérülést számoltak...

Pizza: barát vagy ellenség? 2300 pizzával összefüggő sérülést számoltak az USA-ban egy év alatt

Promóció

2.300 ember szenvedett pizza okozta sérülést tavaly az USA-ban, állítja a Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság (Consumer Product Safety Commission).

Promóció

Azt már tudtuk, hogy a menő esküvői csokor készülhet pizzából. Arról azonban még nem hallottunk, hogy az olasz tészta veszélyes is lehet testi épségünkre nézve. A Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság még a múlt héten tett közzé egy bejegyzést Twitterén “Pizza: Tales of Betrayal” (körülbelül: Pizza: cserbenhagyásos mesék) címmel. Ebben szerepel, hogy az amerikaiak a tavalyi évben durván 2.300 pizzával összefüggő okból keresték fel a sürgősségi osztályt.

A sérülések között voltak vágás és égés okozta sebek, de pizza készítés és étteremből való elhozás közben történt esések is. Egy 58 éves férfit pedig azután kellett a sürgősségin ellátni, hogy leesett az ágyról, miközben pizzáért nyúlt.

US Consumer Product Safety Commission on Twitter

NationalCheesePizzaDay is not a game…

A hatóság minden évben adatot gyűjt a legszélesebb körű fogyasztási cikkek okozta sérülésekről, és egy országos szintű elektronikus felügyeleti rendszerben, a National Electronic Injury Surveillance Systemben (NEISS) összesíti azokat.

Ez alapján lehet megbecsülni, hogy mennyi és milyen típusú, fogyasztói termékkel kapcsolatos sérülés történt az USA-ban.

Az adatbázisba az Amerikai Egyesült Államokban és USA-területeken működő 96 kórház nyilvántartásából kerülnek infók.

US Consumer Product Safety Commission on Twitter

ReadABookDay

Meglepő, nem? Viszont aki a hatóságnál dolgozik, látott már ennél furcsább statisztikát is. A pizza okozta sérülések száma ugyanis sehol nincs az ünnepi és party dekorációk (23.279), a barbecue grillezők és tűzhelyek (24.082) vagy a főzőlapok és sütők (57.082) okozta balesetekhez képest. Hiába, a háztartás a legveszélyesebb üzem. Sőt, a könyvek még a pizzánál is veszélyesebbek. A Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság statisztikája szerint az USA-ban 11.880 könyvvel összefüggő sürgősségi betegellátást számoltak a tavalyi évben.

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3