A szexuális zaklatással vádolt Placido Domingo vezényli a Virtuózok főcímzenét a fináléban

Ifj. Placido Domingo írta a főcímzenét a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor hatodik évadához, amely a Visegrádi Négyek tagállamai (Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia) mellett Szerbia tehetségeit is bemutatja majd.

Határokon túl

A Virtuózok idei műsorfolyama kilép a határokon túlra, ezzel már öt ország tehetségei mutathatják meg képességeiket 70 milliós közönség és komoly nemzetközi zsűri előtt –mondta el az M1 aktuális csatorna keddi adásában a Virtuózok alapítója.

Peller Mariann hozzátette, mindegyik országból négy-négy fiatal tehetség kerül be a Virtuózok V4+ Közös nyelven zenélünk című műsorfolyamba; a mostani, nemzetközi mezőnyben az eddigi győztesek is indulhatnak. A jelentkezési korhatár a zenész szólistáknál 18 év, az énekeseknél 20 év lesz; a nevezéseket vasárnapig várják a jelentkezes.virtuozok.hu weboldalon.

placido domingo fia virtuozok szexualis zaklatas
Placido Domingo (b) és fia (j) Szegeden, 2019. 08. 28. / Fotó: Mareliel YouTube-csatornája

A négy-négy indulót mindegyik országban nemzeti zsűri választja ki, majd a műsorfolyam nemzetközi zsűrijében a résztvevő országokat egy-egy zsűritag – Magyarországról Miklósa Erika operaénekes – képviseli, számolt be Peller Mariann.

Komoly eredményekig lehet jutni már fiatalon a komolyzenében

Ifj. Placido Domingo elmondta: azért fontosak a Virtuózokhoz hasonló tehetségkutatók, mert sok fiatalt inspirálnak, megmutatják, mit lehet elérni már ifjú korban is, persze csak sok-sok munkával.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Virtuózok ráadásul az emberi oldalát is felmutatja a zenélésnek, és arra is felhívja a figyelmet, hogy nemcsak a pop-, hanem a klasszikus zenében is komoly eredményekre lehet jutni már fiatalon[/perfectpullquote]

– emelte ki a spanyol zeneszerző.

Ifj. Placido Domingo elmondása szerint a Virtuózok hatodik évadának általa írt főcímzenéjét hétfőn vették fel, és elégedett az eredménnyel. Mint megjegyezte, egy hollywoodi stílusú, erőteljes és nemes, klasszikus dallamot komponált a műsorhoz.

Peller Mariann hozzáfűzte: a Budafoki Dohnányi Zenekarral, Hollerung Gábor vezényletével rögzített darab “olyan főcím lesz, amire mindenki emlékezni fog”.

Az idősebb Domingo is szerepet vállal a Virtuózokban

A főcímzenéből később egy kibővített változat is készül, amelyet a tervek szerint id. Placido Domingo vezényel majd a Virtuózok fináléjában. Domingót tavaly több mint tízen vádolták meg szexuális zaklatással. Az ügy következményeképp távozott a Los Angeles-i Operaház főigazgatói posztjáról.

Eközben tárgyalások folynak arról, hogy Spanyolországban is elinduljon a Virtuózok, az ottani műsorban ifj. Placido Domingo is zsűrizik majd – mondta el Peller Mariann.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból