Magyarország után Lengyelországban is megszűnik a Playboy, sőt a Joy is.

Nem csak Magyarországon, hanem Lengyelországban is megszűnik a Playboyvette észre napi.hu a Business Insider Polska hírét. A svájci Marquard Media a lengyeleknél még nagyobb arányú elbocsátást tervez, mint nálunk, a férfiaknak szóló magazin mellett a CKM, a Cosmopolitan, a Joy, a Harper’s Bazaar és az Esquire kiadását is felfüggesztik.

Playboy Megszűnik Lengyelország Marquard Media
Hugh Hefner, A Playboy Atyja / Fotó: Getty Images

A kiadó azzal magyarázta lépését, hogy a nyomtatott lapok kiadása reménytelenül veszteséges. A Marquard Media Polska – a svájci kiadó lengyel lányvállalata – teljesen feladja lapkiadó üzletágát.

A luxus életmód-folyóiratok eladása évről évre csökkent, például CKM példányszáma egyötödére esett vissza. A lapbezárások miatt a személyzet nagyjából 70 százaléka elveszti munkáját – a cégnél jelenleg 110-120 ember dolgozik. Ugyanakkor több embert fognak alkalmazni a digitális részlegen.

Megszűnik a Playboy, a főszerkesztő a nemi szerepek megváltozásával magyarázza

Legalább egy tucat munkatársától vált meg a Marquard Media a múlt pénteken – tudta meg a . A lap szerint az is eldőlt, hogy megszűnik a magyar Playboy és a Men’s Health magazin. További változás, hogy az InStyle és a Joy alacsonyabb lapszámmal jelenik majd meg a következőkben.

A kiadó Magyarországon a Playboy mellett a Men’s Health című kiadványt is megszünteti. Sőt, további változás, hogy az InStyle és a Joy alacsonyabb lapszámmal jelenik majd meg. Az előbbiből évi nyolc helyett csak négyet adnak majd ki .

A megszűnő Playboy főszerkesztője, Bus István a továbbiakban az Apa magazin élére kerül, amelynek korábbi főszerkesztőjét, Vida Ferencet elbocsátották.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk