Jill Kortleve plus-size modell a Chanel új kollekcióját mutatta be az AW20 divatshown.

A Chanel halad a korral

A Chanel jóvoltából a párizsi Grand Palais múzeum ismét divatkifutóvá vált. Itt mutatta be ugyanis új kollekcióját a luxusmárka, olyan modellek közreműködésével mint Gigi Hadid és Kaia Gerber. Rajtuk kívül új fellépővel is bővült a divatház csapata, Jill Kortleve személyében, írja a Dazed. A ducimodell fekete bársony dzsekit és gyöngy gombokkal ékesített nadrágot viselt.

Model Jill
Jill Kortleve Modell / Fotó: Victor Virgile

Kortleve fellépése hatalmas előrelépésnek számít a divatház számára. Hiszen a párizsi bemutatókon ritkán tűnnek fel az eltérő testkép képviselői, ezt az évet leszámítva utoljára 2011-ben használtak túlsúlyos modellt a Chanel-kifutón, akkor Crystal Renn viselte a divatmárka ruháit.

A plus size modellek visszavágnak a Victoria’s Secret elavult attitűdjének

A divatvilág nem egészen a kitűnő felfogásáról híres. Még mindig megjelennek rasszista reklámokkal operáló márkák, plus size opciókat csak ígérnek, de a polcokra nem kerülnek ki, és messze nem tartunk még ott, hogy egy fekete, tolókocsis modell elveszítené hírértékét. Ezúttal sem volt hiány csillogásból, drágakövekből és persze melltartókból a Victoria’s Secret bemutatóján.

A bemutató középpontjában a ragyogó fények, és a tükrözött kifutó volt, az eseményen a csacsogva sétáló modellek, párban léptek a rivaldafénybe.

Több divatmárka is  alkalmazott plusz-size modellt

Az idei kollekció darabjai között az öltönyök, a ruhák, és a kabátok mellett a hullámos szárú fekete, gombsoros nadrágok, és a ’90-es éveket idéző kötött pulóverek is szerepeltek.

https://www.instagram.com/p/B9RV-Xkl3Gv/?utm_source=ig_web_copy_link

A Chanel nem az egyetlen divatház, amely ducimodellt alkalmazott ebben a szezonban. Az Alexander McQueen, a Valentino, és a Fendi szintén teret engedtek a túlsúlyos modelleknek a kifutón. Jill Kortleve mellett, Paloma Elsesser is megmutathatta teltebb idomait a kifutón.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet