Hallgatom Popsztárok hívják fel a figyelmünket a depresszió súlyosságára

Popsztárok hívják fel a figyelmünket a depresszió súlyosságára

Promóció

A World Mental Health Day-t a WHO hozta létre annak érdekében, hogy jobban odafigyeljünk erre a problémára és hogy megtöbszörözzük az erőfeszítéseket, amik a jobb mentális egészséghez vezetnek.

Promóció

A serdülők között a depressziósok száma 30%-kal emelkedett az elmúlt évtizedben. Azt is megfigyelhetjük azonban, hogy ez a generáció talán jobban hangot tud adni a szenvedésének, mint ezelőtt akármelyik. Erre pedig kétség kívül nagy hatással vannak a popsztárok, hiszen Selena Gomez, Pete Davidson és Lady Gaga is nagy figyelmet szentelnek ennek a problémának. Logic ‘1-800-273-8255’ számában a rapper öngyilkos gondolataival küzd, és az év egyik legnagyobb slágerévé is vált. Alább láthattok néhány példát arra, hogyan kapott helyet a popzenében ez a témakör:

Olly Alexander Growing Up Gay az LMBTQ és a szellemi betegségek kapcsolatáról szól

This video is no longer available because the YouTube account associated with this video has been terminated.

No Description

A Years and Years énekese gyakran nyilatkozik szorongásáról és depressziójáról, és hogy ezek hogyan kapcsolódnak a queerségéhez. Idén a BBC-vel közösen kiadta a Growing Up Gay-t, ami az LGBTQ közösségekben megfigyelhető magas arányú szellemi betegségekre fókuszál. Az egyórás műsorban intim és őszinte képsorok váltják egymást, amiben a bulémiával való küzdelmét követhetjük végig naplója bejegyzésein keresztül, vagy az anyukáját, aki sír, amiért nem vette észre a figyelmeztető jeleket. A Growing Up Gay megmutatja a fiatalabb LGBTQ nézőknek, hogy bár lehet teljes és boldog életet élni, a dolgok nem mindig fordulnak maguktól jobbra, szükség van hozzá a személyes gyógyulására is.

Lady Gaga, a Five Foot Two és a depresszió

Lady Gaga Shows What It’s Like to Live With Chronic Pain in New Documentary — Watch!

More from Entertainment Tonight: http://bit.ly/1xTQtvw The singer gives fans a glimpse into what it’s like for her to live with fibromyalgia in her upcoming Netflix documentary, ‘Gaga: Five Foot Two.’

2017-ben a popsztárok magánélete már nem tabu, nézzük csak Katy Perry-t, ahogy egy terápiáját livestramelte végig, vagy Demi Lovatot, ahogy a szenvedélybetegségéről készít dokumetumfilmet. Most pedig Lady Gaga a húsruháját levetve megláthatjuk, hogy ő is csak egy sima nő, akinek ugyanolyan problémái vannak, mint akármelyikőnknek. Van egy jelenet a dokujában, amiben azt mondja, hogy ő csak egyedül van. Minden este. Mert mindenki, aki nap közben hozzá ér és beszél hozzá, estére eltűnik. Arról is mesél, hogy hogyan rontott a depressziója a fibromyalgiáján.

Selena Gomez és Petra Collis étkezési zavarokról énekel a ,,Fetish”-ben

Selena Gomez – Fetish ft. Gucci Mane (Official Music Video)

Get Selena’s new album ‘Rare’, out now: http://smarturl.it/RARESG Get ‘Fetish’ out now: http://smarturl.it/FetishSG ‘Fetish’ directed by Petra Collins Get exclusive Selena Gomez merch, available at: http://smarturl.it/SelenaStore Sign-up to be the first to hear news from Selena: http://smarturl.it/SelenaGomez.News Music video by Selena Gomez performing Fetish. (C) 2017 Interscope Records http://vevo.ly/E3EJaj

Selena Gomez saját tapasztalatait használta föl inspirációs forrásként, amikor Petra Collins vizuális világát dalba öntötte  ,,Fetish” néven. Selena arról mesél, hogy milyen fájdalmas és nehéz a gyógyulás, és hogy ehhez néha a rossz hatással lévő embereket el kell tüntetni az életéből. ‘Ez egy magányos utazás, amiben rá kell jönni, hogy miért is kezdődött el ez az egész.’ 

Chance the rapper nyíltan beszél a PTSD-ről

Chance the Rapper Talks His Grammys Win, His Daughter, and Upcoming Album | Complex Cover

The Complex Cover is our latest video series, in which we’ve reinvented our print magazine covers into a multi-platform digital and social media experience, bringing fans a candid look into the lives of the most interesting pop culture figure today. Watch for exclusive in-depth interviews, behind-the-scenes moments, and exclusive content.

Chance egy régóta levegőben lógó beszélgetést indított el, amikor a fekete közösségekben fellelhető szellemi megbetegedésekről nyilatkozott, mert erről a témáról nem beszélt senki, amikor felnőtt. A szorongás is egy olyan dolog, amiben napjaikban lett kitéve az rapper. Miközben arról beszél, hogy valószínűleg PTSD-je van barátai halála miatt, nem akarja, hogy ennek az érzésnek akármi gátat szabjon. ,,A feketék szellemi megbetegedései egy olyan fogalom, amiről csak most kezdek megismerkedni. Sokáig nem is beszéltünk ilyesmiről, legalábbis nem emlékszem rá.’ De mint a legtöbb ember, Chance-nek is vannak fenntartásai azzal szemben, hogy szakemberrel kezeltesse a problémáját. ugyanúgy, ahogy a fiatalok 80%-ának is. 

Pete Davidson, aki borderline szindrómával küzd

Szeptemberben nyilvánosan jelentette be Pete Davidson, hogy borderline személyiségzavarral diagnosztizálták. A mentális problémákkal küzdő emberek nagy része tapasztal változó hangulatot, és önsanyargató viselkedést. A depresszió több, mint 16 millió embert érint Amerikában, és nincs olyan módon gyógyulás, hogy valaki nem veszi igénybe a rendelkezésére álló kezeléseket. Davidson SNL-beli beszédében arra is kitért, hogy mennyire nehéz is felülemelkednie ezen a problémáján, mikor a WTF with Marc Maron-ban szerepel. “Ez volt életem legrosszabb éve, hogy ilyennel diagnosztizáltak és hogy meg kell tanulnom, hogyan tudok élni a betegségemmel.”

 

Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3