A brit kormány szigorításokat vezet be a pornóoldalak látogatásával kapcsolatban. Ezentúl még körültekintőbben ellenőrzik az életkorod.

2016-ban a brit kormány új szabályozást hirdetett a pornó oldalak elérésével kapcsolatban. A kereskedelmi oldalakat kényszeríteni fogják, hogy korhatár ellenőrző funkciót vezessenek be azért, hogy csak 18 év feletti felhasználók tudják elérni a tartalmaikat.

Győrffy László: A pornográfia metafora, ahogy megfertőzi az élet minden területét – Interjú

Nincsen üzenetem, ha lenne, úgy érezném magam, mint egy propagandista. A humor nálam alapvetően egy túlélési stratégia része a művészettől függetlenül is. De jólesik például olyan címet adni egy munkámnak, hogy Egy családi portrét rendeltek tőlem karácsonyra, de csak erre jutott időm, mert aláaknázza azokat a láthatóan még mindig jelen lévő konvenciókat, beidegződéseket, hogy a művészet valami magasabb rendű, szakrális dolog, ami különbözik az élet minden más területétől.

A Digiális, Kulturális, Média és Sport Minisztérium bejelentette, hogy csak 2019 áprilisában lép hatályba az új szabályozás, A késés oka az, hogy a kormány nem alakított ki megfelelő rendszert az életkor hatékony és biztonságos ellenőrzésére.

Pexels Photo 724610
Naked Woman Laying In Bed / Fotó: Valeria Boltneva

Margot James az illetékes minisztérium munkatársa elmondta, hogy jövő év elején intenzíven hirdetni fogják az új szabályokat. Rávilágított arra is, hogy olyan jogszabályok is léteznek már, amivel kötelezik a közösségi média oldalakat a káros tartalmak eltávolítására. Ez a fajta politika egyébként már Németországban is bevezetésre került.

Pornósztárok meséltek arról, mire gondolkodnak szex közben

Egy 2010-es tanulmány szerint, napunk 30%-át álmodozással töltjük, kivéve szex közben. Adja magát a kérdés: aki egész nap ezzel foglalkozik, vajon mire gondol munka közben? Hiszen neki ez a munkája. Néhány pornósztár elmesélte, milyen gondolatok kúsznak be a fejükbe, amíg a kamera előtt teszik a dolgukat. „Mit fogok enni ezután?

Azokat a felnőtt tartalom szolgáltató webhelyeket, amelyek nem tesznek eleget az életkor azonosításnak és a kalózfilmeket tartalmazó oldalakat blokkolni fogják a szigetországban. Ezt a Brit Film Besorolási Bizottság (British Board of Film Classification) fogja felügyelni.

Az még nem tisztázott, hogy az életkor ellenőrzés miként fog működni, de valószínű, hogy az AgeID alkalmazással oldják meg, amelyet más pornószolgáltató weboldalak is használnak.

A kormány lépései annak köszönhetőek, hogy egyre nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy megvédjék a fiatalokat a káros tartalmaktól és a közösségi médián előforduló zaklatásoktól.

A szabályozás kritikusai felhívják a figyelmet arra, hogy a szigorítás hatástalan lesz az olyan weboldalak ellen, amelyeket magánhálózatok üzemeltetnek. Ráadásul a korhatár ellenőrző rendszerek is meghackelhetőek.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.