Portugália sötét arca: a legveszélyesebb kerület fotókon

6 de Maio. Ez a kerület neve, amely Lisszabon szomszédságában haldoklik. Jose Ferreira pedig elhozta a világnak képekben, ami nap mint nap zajlik ebben az országrészben. Vagyis a tömény nyomort és erőszakot.

Portugáliát rengeteg turista látogatja, a meleg éghajlat, a finom ételek, a déli kultúra varázsa mind vonzó a többség számára. De sokan nem ismerik az ország másik oldalát, ahova még a rendőrség sem nagyon teszi be a lábát. Bár az emberek sokáig tévesen ítélték meg a helyzetet.

1d29c377581157.5c8b92c78c903
Törvényen kívül / Fotó: Behance

Jose Ferreira egy évet töltött a kerületben, hogy az elszegényedett emberek életét dokumentálja, és segítsen megértetni a kívülállókkal a történteket. Az állam ugyanis elkezdte szétszedni az országrészt, hogy helyet teremtsen egy új projectnek, ez pedig kilakoltatásokkal járt. Sok család eleve szegénynek született, szó szerint semmi veszítenivalójuk nincs.

Az ember, aki szembenézett a pokollal: Don McCullin

Kevés olyan elkötelezett fotográfus létezik, mint Don McCullin. Fotóin keresztül megismerjük, milyen az emberi kegyetlenség, a nyomor, a kilátástalanság. Habár McCullin azon kevesek egyike, aki nem csak a szörnyűséget, hanem a természet szépségét és a humort is elhozta nekünk alkotásaival.

Ferreirának eleinte nehezen ment a beilleszkedés, de végül sikerült megkedveltetnie magát a helyiekkel. Olyannyira, hogy elkezdett dolgozni a rapperekkel, akiknek borítóképeket készített az albumjukhoz.

A környék nem sokáig fog ebben a formájában fennmaradni. Jelenleg úgy néz ki, mint egy háborús zóna.

Az állam sajnos nem a megoldásra koncentrál, hanem megpróbálja megakadályozni az erőszak terjedését a szomszédos településeken. Ferreira reméli, hogy sorozata az Out of Law (Törvényen kívül a szerk.) segít megőrizni a közösséget, miután a környéket lebontották.

Ne hagyd ki a galériát! Sokkoló képsorok következnek.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból