Az ötvenes évek anticímlaplánya, Hilda újra életre kel Amy Pence-Brown aktivistának köszönhetően.

Hilda a 2000-es években vált ismét népszerűvé

Hilda karakterét egy amerikai illusztrátor, Duane Bryers alkotta meg az 1950-es években. A hölgy azzal vált népszerűvé, hogy nem a címlaplány sztereotípiáknak megfelelő alakkal rendelkezik. Emellett nagyszerű humorral bír, és nem szégyelli teltebb alakját. A karakter egészen a nyolcvanas évekig megjelent számos naptárban, majd lassan teljesen feledésbe merült, mígnem újra felfedezték a XXI. században.

Hilda 01
/Kép: Duane Bryers / Amy Pence-Brown

Pozitív testképet sugároz

Hilda 02
/Kép: Duane Bryers / Amy Pence-Brown

Hilda karaktere számos nőt inspirál világszerte, közéjük tartozik Amy Pence-Brown is, aki arra vállalkozott, hogy saját fotóin keresztül idézi meg az ikonikus karaktert.

Hilda a nőjogi aktivisták szimbóluma lett

Hilda 03
/Kép: Duane Bryers / Amy Pence-Brown

Norman Rockwell és Duane Bryers Hildája is emlékeztetnek bennünket a régi idők vidám, játékos gondtalan időszakára. Amy Pence-Brown sokkal többet tesz annál, mint nosztalgiázik a régi képeken. Újraalkotja azokat.

Hilda, a feminizmus csúcsán

Hilda 04
/Kép: Duane Bryers / Amy Pence-Brown

„Hilda megmutatja nekünk, hogy néha más is felfedezheti a nagyobb lányok érzéki vonalait. És mi is felfedezhetjük ezt magunkban” – állítja Amy Pence-Brown.

Hilda népszerűsége egyre nagyobb

Hilda 05
/Kép: Duane Bryers / Amy Pence-Brown

Hilda képeit számos testpozitív aktivista kör és oldal osztotta meg, és tűzte ki példaként falára vagy osztotta meg üzeneteikben az elmúlt öt év során.

„Itt van egy olyan test, amely sokkal jobban hasonlít az enyémre, és sokunkéra, mintsem olyanokéra akit elég szexinek tartanak ahhoz, hogy egy naptárra kerülhessenek” – vélekedik Amy Pence-Brown.

A nőkre pozitív hatást gyakorol

Hilda 06
/Kép: Duane Bryers / Amy Pence-Brown

Amy Pence-Brown úgy gondolta, hogy Hilda alakja jó hatással van a pozitív testkép kialakítására, és a feminista forradalom terjedésére. Ezért úgy döntött, hogy fogja a telefonját állványra teszi és saját otthonát használva háttérként egy fotósorozattal újraalkotja Hilda ikonikus képeit.

Amy Pence-Brown a megtestesült Hilda

Hilda 07
/Kép: Duane Bryers / Amy Pence-Brown

Pence-Brown aktivistaként 11 éve hirdeti a pozitív testképet. Ez idő alatt sok negatív visszajelzést is kapott teltebb alakja miatt.

Rengeteg pozitív megerősítést kap

Hilda 08
/Kép: Duane Bryers / Amy Pence-Brown

Az aktivista azt is hozzátette, hogy sokkal több pozitív visszaigazolást kap az emberektől. Hiszi, hogy a képeit látva segíthet abban más nőknek is, hogy saját testükben is felfedezzék a szépséget.

Kritikát is hordoznak a pikáns képek

Hilda 09
/Kép: Duane Bryers / Amy Pence-Brown

Hilda mókás és kihívó képei egyszerre segítik a nőket és anyákat abban, hogy jobban elfogadják saját alakjukat. Ezen túl pedig kritikával illeti a címlaplányokról kialakult sztereotip képet is.

Amy Pence-Brown folytatja harcát

Hilda 10
/Kép: Duane Bryers / Amy Pence-Brown

Amy Pence-Brown az Instagramon is folyamatosan küzd a negatív testkép és a testszégyenítés ellen.

Köszönjük, deMilked!

További érdekes alkotásokat találhatsz a ContextUs Képzőművészet rovatában!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.