Az olasz divatmárka, a Prada többé nem használ bundát az SS20 show-t követően, írja a Dazeddigital.

Az utóbbi években egyre több divatmárka fordult el a bunda használatától. Többek között olyan jelentős világmárkák iktatták ki az anyagot kollekcióikból, mint a Gucci, a Chanel, a Burberry, a Jean Paul Gaurtier, a Versache, a Tom Ford vagy a John Galliano. Most a Prada is bejelentette, hogy csatlakozik az ügyhöz.

A Whiplash diktátora, JK Simmons nagymenő szállítót alakít a Prada reklámfilmjében

A ( Pradara jellemző, hogy mozifilmes eszközökkel ünnepli dizájn termékeit. A világmárka ezúttal Ryan Hope rendezőt szerződtette, hogy egy vadiúj sorozatot szenteljen Cashier-táskáinak. A sorozat a The Delivery Man A szállító) címet viseli. A Midnight Request című epizódban az Oscar-díjas JK Simmons alakítja a szállítót.


A Prada ígérete szerint a szeptemberi SS20 divatbemutatóját követően nem fog több bundát használni darabjaihoz. A megmaradt anyagaikat inkább eladják, amíg elfogy, mintsem hogy elégetnék őket.

A márka a Fur Free Associationnel közösen dolgozva fejezik ki elköteleződésüket az innováció és a szociális felelősség iránt. Miuccia Prada divattervező elmondása alapján a cég a bunda bojkottálásával lehetőséget kap a kreatív dizájn új területeinek felfedezésére etikus darabok előállítása közben.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet