Két indiai család esküvőt tartott a gyerekeiknek. A bökkenő csak az, hogy a vőlegény és a menyasszony is majdnem harminc éve meghaltak.

Chadappa és Shobha csecsemőkként haltak meg körülbelül harminc évvel ezelőtt, a családjaik pedig posztumusz esküvőt tartottak az elhunytaknak. A párt ruhák képviselték a bizarr szertartáson, írjaDailyStar.

A „Pretha Kalyanam” vagy „halottak házassága” hagyomány néhány tengerparti közösségben az indiai Karnataka és Kerala államban. A házasságot olyan elhunyt menyasszonyok és vőlegények kötik, akik csecsemőként vagy 18 év alattiként haltak meg, gyakran azért, hogy kivédjék a gyászoló családokat sújtó balszerencsét, amiért elhunyt fiaik és lányaik nem házasodnak össze.
A halottak esküvőjét Kínában, Japánban, Dél-Szudánban és Franciaországban is tartják – a gyakorlat nagyon eltérően néz ki az egyes régiókban. Azonban ezekben az indiai régiókban nem tudni, mennyire elterjedt ez a gyakorlat, mivel a posztumusz esküvőket nem tartják nyilván jogilag.
A menyasszony egyik unokatestvére, Anny Arun szerint ezeknek a furcsa esküvőknek a számának csökkenése részben a javuló egészségügyi ellátásnak és az ország életszínvonalának növekedésének tudható be. Arun azonban úgy véli, hogy ennek a gyakorlatnak még mindig van helye a modern társadalomban. “Ez a gyakorlat segít a szülőknek megbirkózni a gyászukkal” – tette hozzá.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet